Baj ha valaki rasszista?
szerintem eggyáltalán nem,csak kiváncsi vagyok mások véleményére is.
lécci csak értelmes kérdést írjatok!köszi
Rasszistáknak:
Bajnak nem baj max kiröhögnek.
Szerintem egy fajba, az emberi fajba tartozunk mind. Ezen belül azt vallom, hogy léteznek különböző rasszok. Ha ezt elfogadja valaki, akkor rasszista. Ezzel nincs semmi baj.
Én amúgy a rasszok békés egymás mellett élésének híve vagyok (ez nem feltétlen jelenti azt, hogy a rasszok ész nélküli keveredésének a híve is lennék).
Az embereket nem vallás, bőrszín, származás, nem fityma, vagy orrméret alapján, hanem viselkedésük alapján kell megítélni. Nem az a kérdés, hogy ki kicsoda, ki honnan jött, hanem az, hogy ki mit tesz azért országért (vagy a nemzet ellen), ahol él.
Mivel nincsen bennem gyűlölet, vagy előítélet senkivel szemben pusztán vallási, ill. származási alapon, hiszem, hogy az emberi faj minden tagjának VALÓBAN egyenlő jogokat és kötelezettségeket KÉNE kapni. Ezt komolyan gondolom.
Az ún. liberálisokat és humanistákat mégis megvetem. Számomra úgy tűnik, hogy ezek a körök egyenlőségről pofáznak, de valami teljesen más a céljuk ezzel a sok egyetemistát megtévesztő hangzatos szöveggel.
A törvény előtti egyenlőségbe, és az egyenlőségbe soha semmilyen körülmények között NEM FÉR BELE az, hogy pusztán azért, mert valaki nem tartozik a többségi társadalomhoz többletjogokat kapjon! Nem véletlen, hogy George Orwell már 1945-ben leírta az Állatfarm című nagy sikerű regényében, hogy "Minden ÁLLAT egyenlő, de EGYES ÁLLATOK egyenlőbbek a többinél". Jobb bele se gondolni, hogy Orwell mire gondolhatott, mert a végén ránk süti valaki a rasszista, fasiszta, náci, gyűlölködő, kirekesztő, és nem utolsósorban a legsúlyosabb antiszemita bélyeget...
A többletjogok, ill. a pozitív diszkrimináció nem egyenlőséget, hanem valami teljesen mást, valami sokkal rosszabbat eredményeznek. Könnyen kialakulhat(ott?) a kisebbségi többség. Ez senkinek se jó, különösen nem a többségi társadalmaknak. A kisebbségeknek adott különböző többletjogok soha nem látott bevándorlási hullámot, túlszaporodást, keveredést eredményez mindenhol a világon. Ez a folyamat rossz irányba viszi a világot.
Ezt még azok a "normális" emberek is el kell, hogy ismerjék, akik magukat liberálisnak, antifasisztának tartják.
Érdemes elgondolkodni azon, hogy melyik nemzetállamnak hogyan és miért éri meg, hogy különböző kisebbségeinek többletjogokat adjon pusztán származási alapon. Én nem tudok ilyen okokról. Ha van itt valaki, aki nálam sokkal okosabb kérem világosítson fel!
Szebb jövőt!
Szerintem baj. Mert neked is rossz, hogy ennyi gyűlölet van benned, annak is rossz, akivel szemben előítéletes vagy, és rossz az egész társadalomnak, mert csak szítja a gyűlölködést és a konfliktusokat, de közben hátráltatja a gazdasági fejlődést.
Bővebben: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!