Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hol húzódik meg a határ az...

Hol húzódik meg a határ az egészséges mértékű hazaszeretet és a gyűlölködő, más nemzeteket lenéző és megvető sovinizmus között?

Figyelt kérdés

Szerintem az egészséges hazaszeretet egy nagyon szép, kellemes dolog. Úgy gondolom, az nagyon jó dolog ha az emberben van egy egészséges mértékű szeretet a hazája, annak kultúrája, történelme, emberei iránt. Amitől viszont félek, megrémít, az amikor valaki már egészségtelen mértékben "szereti a hazáját", ami tulajdonképpen már nem is a szeretetről szól!

Arról a mértékről beszélek, amikor valaki gyűlöl más nemzeteket, lenézi őket, a sajátját felsőbbrendűnek tartja. Nem tiszteli a többi országot, nem tartja a nemzeteket egyenlőnek és agresszívan viselkedik. Olyan mértékről, amikor már sovinizmusról beszélünk. Szerintem a sovinizmus a hazaszeretet eltorzult, szélsőséges formája, amikor a jó ízlés határán már túlmegy az ember. Számomra a sovinizmus rémisztő és borzalmas, engem nagyon meg tud ijeszteni.

A kérdésem, hogy szerintetek hol húzódik meg a határ az egészséges mérték, kellemes hazaszeretet és a "lenézek az összes többi nemzetet ami nem a sajátom" sovinizmus között,

2019. szept. 24. 18:09
 1/10 anonim ***** válasza:
19%

Az hogy szeretem a hazámat az nem jelenti hogy bárki mást ne szerethetnék mellette, hogy ne tisztelném más országok népeit, kultúráját, szokásait, akármijét. És legkevésbé jelenti hogy bárkit i gyűlölnék.

A hazaszeretet az a hazám SZERETETE, ebbe nem fér bele semmiféle ellenséges érzület vagy gyűlölet. Amint benne van, már nem jó.

És nem, mielőtt jönne a kötelező duma, a fideszesek nem gyűlölködnek, nem gyűlölnek másokat és más országokat, népeket, nemzeteket sem. Nem a fideszesek jöttek a 23 millió román meséjével, nem a fideszesek ukránoznak, cigányoznak napestig és pont a fideszesek által megválasztott miniszterelnök az amelyik az összes nemzetnek megadja a tiszteletet és nem is akar beleavatkozni a belügyeikbe.

2019. szept. 24. 18:20
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Amit csak egy gyűlölet tárgyának ellenpéldájaként jelenítesz meg, azt nem szereted. Ez alapján nem is nagyon tudnék határt húzni, mert a két dolog egymás közelében sincs, nemhogy a szomszédságában.
2019. szept. 24. 18:27
 3/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
65%
Attól, hogy a hazádat szereted, még nem kell gyűlölni senkit. Nem kell azon veszekedni, hogy melyik a szebb vagy jobb, hiszen mindkettőtöknek a sajátja, illetve meg tudjátok látni a másikban is a jót.
2019. szept. 24. 18:51
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Amit írsz, az két "szélsőség", nem határ van közte, hanem átmenet. Az egészséges hazaszeretet határa számomra ott húzódik, amikor semelyik nemzetet se nézed le vagy utálod.
2019. szept. 24. 19:24
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Én még a magyarok közt nem találkoztam olyan nacionalistával, aki ne lett volna soviniszta.
2019. szept. 24. 19:38
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
A fidesz és a kdnp pártiroda ajtónál?
2019. szept. 24. 19:39
 7/10 anonim válasza:
0%

"Az egészséges hazaszeretet határa számomra ott húzódik, amikor semelyik nemzetet se nézed le vagy utálod."

Kivétel a gyökér német.

2019. szept. 24. 19:49
 8/10 anonim ***** válasza:
82%

A kettő szinte ugyanaz.

A különbség az, hogy a soviniszta erős kisebbségi komplexust ellensúlyoz mások támadásával.

Szánalmas.

2019. szept. 24. 20:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet állapítani, hogy valaki megalomániás, vagy tényleg csak szereti a hazáját.

Az előbbinél eljön egy pont, ahol igazából olyat csinál az illető, ami egyáltalán nem előnyös a hazájának, de nem érdekli, mert igazából ő csak egy kisebbségi komplexusos megalomán, aki nagynak akar kinézni. Lásd.: amikor az ultrák nemzetközi balhéikkal járatják le az országot. Egy olyan ember aki szereti a hazáját nem tedz ilyet.

2019. szept. 24. 20:57
 10/10 anonim ***** válasza:
60%

Mi van akkor, ha én csak annyira szeretem a hazámat, amennyire ő szeret engem?!

Mert ugye, az köztudottan igen karcsú...

2019. szept. 25. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!