Szerintetek ha bedurvulna a NER és elkezdenének újságírókat bebörtönönzni hogy reagálna rá a nép?
#16 "kormánypárti politikusok egész ritkán pereskednek nyilvánvaló hazugságok esetén is, hogy mi az oka, nem tudom, talán jobb dolguk is van annál, hogy fél életüket bíróságokon töltsék."
Orbánnak pl. alapvetően az a hozzáállása - szerintem ebben nem helyesen - hogy kormányon sokkal többet el kell tűrni mint ellenzékben egy politikusnak, legfőképpen miniszterelnökként. Ezért ő maga soha nem indít pert az őt ért rágalmak, hazugságok miatt és nem szorgalmazza a többieknél sem.
De az elmúlt évek bírói gyakorlata is megmutatta, hogy a kormányon levőknek szinte soha nem adtak igazat, csak nagyon egyértelmű és kirívó esetekben, gyakrabban záródik azzal az ügy, hogy ugyan rágalom, hazugság, meg rossz hír keltése - de egy kormányon levő politikusnak ezt el kell tűrnie.
Az ellenzékieknél pedig pont fordítva ítélnek - náluk sokkal fontosabb hogy tisztának látsszanak, így még akkor is bírságolnak, meg helyesbítésre köteleznek másokat, ha amúgy mindenki tudja hogy igaz volt amit leírtak, csak nem tudják minden oldalról tökéletesen bizonyítani.
"Így most jobb?"
Nekem így is jó. Túl sok örömötök nemigen volt régóta odaát, nem is várható még jó darabig, ezt a kicsit meghagynám.
#24 Végül is igazad van. Ők sajtópereket nyernek - mi meg választásokat.
Tényleg jobb így!
23-as: „Orbánnak pl. alapvetően az a hozzáállása - szerintem ebben nem helyesen - hogy kormányon sokkal többet el kell tűrni mint ellenzékben egy politikusnak, legfőképpen miniszterelnökként.”
Ez nem Orbán hozzáállása, hanem a demokratikus világban így szokás. Persze, van ahol börtönbe kerülsz, ha rosszat mondasz a miniszterelnökről, ilyen például Törökország, Kína, Azerbajdzsán, Észak-Korea. Putyin se nagyon szereti az ellenzéki újságírókat, néha kénytelen egyet-egyet eltüntetni, ha nagyon elszemtelenednek, és mindenféle kényelmetlen dolgokat meg akarnak írni. Mi itt még nem tartunk, de jó úton vagyunk efelé.
A propagandasajtó pedig azért vesztett ennyi sajtópert, mert folyamatosan mocskolódtak, lejárattak embereket, aztán kiderült, hogy minden szavuk hazugság. Ennyire hiteles a fideszmédia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!