Miért van az, hogy undorom támad a magyar közép illetve felső osztálytól?
Üdv! Fiatal diplomás vagyok, és a munkaköröm miatt elég sokat lépek velük kapcsolatba, de egyszerűen hányingerem van.
Az úram-bátyám rendszer, hogy mindenki a kapcsolataiból építkezik, sokszor szakmai tudás nélkül, hogy gátlástalanok, az egyszerű munkásokat semmi se nézik. A nagy része vagy a szocializmus után káoszban, vagy szülői hátszéllel kerül oda ahol van.
Ezek mellett egy hatalmas felsőbbrendűségi tudat van bennük, pedig sokszor műveletlenek, tudatlanok.
Valószínűleg ezek után nem marad más, csak a kiköltözés Németországba.
Persze, menj csak! Majd kint biztosan nem lesz veled lekezelő a nálad százszor gazdagabb német főnököd, és persze ott biztosan csakis azok kerülnek vezető pozícióba - főként tulajdonosként, akik maximálisan műveltek, okosak és szakemberek.
Ja nem. Csak pénzük van sokkal több.
5
Milyen segélyt? Lemaradtam valamiről?
Kérdező; ha megosztanád velünk, hogy mi a munkaköröd, még érdemi választ is tudnánk adni.
Azért,mert legbelül prolik maradtak.
Vannak,akiket a pénz sem tesz kiművelt,intelligens emberré.
Amit megtanítottak nekik a szüleik az a gőg,és hogy mindenkit le kell nézni/taposni maguk körül.
Nekem több rokonom Németországban dolgozik,és azt mondják,hogy ott a magasabban lévők nem néznek le csak azért,mert valaki egyszerű dolgozó,sőt a beosztottak nem hívják "főnöknek" a felettesüket,hanem a keresztnevükön.
Itt meg nálunk a 8 általánossal rendelkező felkapaszkodott proli vállalkozó élvezi,ha főnöknek hívod,mert magasabb rendűnek érzi magát tőle....
Nekem úgy általánosan a magyar emberektől van undorom az alsóbb osztályoktól kezdve, a középosztályon át, egészen a felsőbb osztályokig.
A népesség elenyésző része tisztességes és becsületes csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!