Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem baj, hogy a...

Csak szerintem baj, hogy a magyar felső tízezer tagjai mind a rendszerváltáskor gazdagodtak meg?

Figyelt kérdés

Igazából csak prolik, akik jókor voltak jó helyen. Ez ugyan úgy igaz a felső 100 ezerre, csak nekik nem jött be annyira a buli.

Amig a szellemi elit, tanárok, orvosok, mérnökök nem kap se pénzügyi se társadalmi megbecsülést....

2018. aug. 14. 20:43
 1/8 anonim ***** válasza:
9%
Mikor gazdagodhattak volna meg, amikor szocializmus volt és nem kapitalizmus?
2018. aug. 14. 20:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen, mivel a 100 leggazdagabb magyar közül sem mindenkire igaz, hogy a rendszerváltáskor gazdagodott meg.
2018. aug. 14. 20:59
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Nagyobbik baj az, ahogyan meggazdagodtak. Nem valami kiemelkedő teljesítmény folytán, mert valamiben jók voltak, egyszerűen csak összelopták magukat. Az ilyet nem lenne szabad hagyni.
2018. aug. 14. 21:20
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

Abban az időben kétféle módon lehetett meggazdagodni.

Az egyikhez politikai kapcsolatok kellettek. Erre csak a bennfenteseknek volt lehetősége.

A másik módszer a vállalkozás, kockázat vállalás volt. Más szóval pofátlanul kellett halászni a zavarosban. Zavaros meg volt rendesen, mert nem volt kiforrott jogrendszer.

Nem kell itt kemény bűnözésre gondolni, csak a kínálkozó lehetőségek kihasználására. Amikor a politikusok kinyitottak egy jogi kiskaput azon mindenki átsétálhatott. Voltak akik megtették mások nem.

A szellemi elit meg ült a babérjain és bután nézte, ahogy mások gazdagodnak mellettük.

Most pedig erkölcsi nagyságukban ülnek az 50 m2-es panelban és sajnálják magukat.

2018. aug. 14. 21:22
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

Valójában az akkor meggazdagodottak jelentős része ezt ezt el is vesztette. Amúgy meg totál természetes, hogy a kapitalizmus berobbanásakor gazdagodnak meg az emberek. Miért lenne jobb, ha bárki ükunokái lennének ma gazdagok minden érdem nélkül?

Azt nem tudom, hogy jönnek ide pl a tanárok, sehol nem azok gazdagodnak meg.

2018. aug. 14. 21:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezért vagyunk még ma is csórók. Bagóért eladták az országot.
2018. aug. 14. 21:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább az a baj, hogy mindig csak a Mo-on levő meggazdagodottakkal foglalkozunk abból és az azelőtti időszakból. És ezzel eltereljük a figyelmet, elhasználjuk az energiát a kishalakra.

Pedig még a Gyurcsány ügyletei is csak bakfittyek a külföldre terelt gazdagság méreteihez. Pláne, ha az azokból elmaradt hasznot is nézzük.

És dehogy voltak "prolik", hogy is lettek volna. Az már régen volt, hogy a lovas kocsist nevezték ki a vállalat igazgatójának. Közben a lovaskocsis gyereke már kikecmergett a prolilétből, tanácselnök vagy hasonló lett belőle. Így készült a privatizációra, a jó kapcsolataival.

2018. aug. 14. 22:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor mindig azt szoktam kérdezni, ha neked lett volna esélyed, te mit csináltál volna?

Ugyanazt, amit a többi. Ha pedig nem, akkor azért vagy ott, ahol most.

Ez ennyire egyszerű.

2018. aug. 14. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!