Ez lehet a megoldás a melegházasság kérdésére?
# 13: Szerintem is és szerintem azért, mert a "házasság" szó elhangzásakor más és más van az emberek fejében. De nem a heterok és a melegek állanak a két oldalon. Egy heteronak általában teljesen mindegy, hogy egy őt nem érintő kérdésben mi a helyzet. A két oldalon a homofób konzervatívok vannak és a normális, átlagos (értsd: nem gyűlölködő) emberek.
A konzervatívok homofób része templomra, zenére, virágokra gondolnak ilyenkor. Koszorúslányokra és a "csókoljátok meg egymást"-ra. A többiek meg anyakönyvvezetőre és két tanúra.
"Csak éppen az állam kizárja őket a házasság intézményéből."
Nem zárja ki, bármikor házasodhatnak ellentétes neművel, mivel a házasság azt jelenti.
Nem is értem honnan az ötlet, hogy azonos nemű házasodjon.
A jogokat pedig megkapják, valaki már belinkelte.
Toleranciáról hadoválnak, közben meg elvárják, hogy a többség igazodjon hozzájuk, sőt vágjon az ember hozzá jó képet.
Nevetséges.
tgt! Úgy gondolom, hogy dramatizálsz, szóval nem értünk egyet ebben. Ugyan leírtam, hogy nálam nem súrolja a határt az, ha két azonos nemű házastársi kapcsolatban élhet, de ez vagyok én! Ez én vagyok és voltam olyan hozzátok, hogy leírtam, hogy nálam hol a határ! Ugyanakkor senkin sincs egy sárga lámpa, ami kigyulladna, úgyhogy k... kell vigyázni ezzel! Úgy látom, hogy a melegek azt gondolják ez kvázi egy sakkjátszma! Nem az! Itt amit megszerzel, azt el is veszítheted!
Azt javaslom, hogy nézd meg az Évek alatt c. sorozatot, (6 részes), és bár a történetben szerepel 3 meleg srác is, ne arra és a helyzetükre fókuszálj pusztán, hanem az egész sztorira, miként bír összedőlni a kártyavár! Hogy valójában mennyire k.... mód nem tudunk együtt élni! Semmilyen tekintetben sem.
Mivel az ellenkező nemű párok sem ugyanolyanok, mint az azonos nemű párok, az együttélésük sem lehet azonos és ennek következtében a "házasságuk" sem jelentheti ugyanazt.
Pontosan ezért nem egyezik meg a bejegyzett élettársi kapcsolat a házassággal. Mert nem ugyanazt jelenti.
Az azonos neműeknek nem lehet saját, közös gyerekük, ezt kizárja a biológia. Nem meddőségről vagy szándékos gyermektelenségről van szó, hanem biológiai lehetetlenségről. Tehát az ezen kívüli jogokat, lehetőségeket kell biztosítani a melegeknek is. Azokat meg megadja a bejegyzett élettársi kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!