Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez lehet a megoldás a melegház...

Ez lehet a megoldás a melegházasság kérdésére?

Figyelt kérdés
Mi lenne, ha ők is kapnának ugyanolyan jogokat, csak más lenne a neve? Pld. házasság helyett telekesség, és férj/feleség helyett telekesek. Így a házasság szentsége sem sérül, és a melegek is megkapják az azonos jogokat.

2019. aug. 2. 10:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
17%
A kettőnek köze nincs egymáshoz. Az szegregáció, itt pedig akár(!) ugyanúgy ott tartanak rituálét, ahol akarnak. Mert, ahogy írtam véleményem szerint az, ami számít, mindenkinél... Az a különbség, hogy nem házastársak, hanem élettársak! Ha ezt sérelmezed, OK, elfogadom és meg is értem, de a példa rossz! Ha akarnak, akkor közvetlen egy hetero pár után ugyanabban a parkban ugyanott, avagy ugyanabban az épületben, ahol múlt szombaton két hetero esküdött pl. nincs kiírva, hogy ennél a fánál csak heterok, annál a fánál meg csak melegek. Egyébként én abszolút konzervatívnak tartom magamat, de ennek ellenére a legkevésbé sem tud érdekelni, hogy polgári házasságot vagy csak élettársi kapcsolatot köt egy meleg pár. Tőlem aztán előbbit is megteheti, mert gyak. a kettő között nincs különbség. Felőlem aztán megteheti a házasságkötő teremben is, ha az a számára szimpatikus. Azt se tudom, hogy egyáltalán nem tehetik-e meg... Azaz nem írhatják-e alá ott az élettársit... fogalmam nincs. Ugyanakkor azt is elfogadom, ha sokan úgy gondolják hogy házasság egy férfi és egy nő között lehet. Nem állok le velük vitázni, így gondolják. Egy valamihez ragaszkodom, hogy az én vallásomhoz köthető templomban ilyen ne történhessen. Ilyen nem is fog és úgy gondolom hogy ennyi viszont szerintem belefér a melegeknél is, hogy ezt tiszteletben tartják és elfogadják, hogy ebből kimaradnak. Na ez mondjuk lehet egy kompromisszum alapja, nem? Szóval, hogy idáig azért nem megyünk el, hogy ezt követeljék...
2019. aug. 2. 12:44
 12/19 tgt ***** válasza:
27%
Persze, a meleg párok olyan szertartást csinálhatnak, amilyet akarnak, ez nincs megtiltva nekik. Csak éppen az állam kizárja őket a házasság intézményéből. Meg vannak fosztva valamitől, ami másoknak jár. Miért kéne beletörődniük ebbe a megfosztottságba, amikor ugyanolyan tisztességes és értékes adófizető polgárai a társadalomnak, mint bárki más?
2019. aug. 2. 13:02
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A témában eddig feltett kérdésekből és válaszokból nekem az jött le, hogy magáért a szóért megy a harc és mindkét fél tartja az állásait. A heteroknak nem elfogadható a meleg"házasság" a melegek pedig hajlandóak más szót elfogadni.
2019. aug. 2. 13:44
 14/19 kovpet ***** válasza:
75%

# 13: Szerintem is és szerintem azért, mert a "házasság" szó elhangzásakor más és más van az emberek fejében. De nem a heterok és a melegek állanak a két oldalon. Egy heteronak általában teljesen mindegy, hogy egy őt nem érintő kérdésben mi a helyzet. A két oldalon a homofób konzervatívok vannak és a normális, átlagos (értsd: nem gyűlölködő) emberek.

A konzervatívok homofób része templomra, zenére, virágokra gondolnak ilyenkor. Koszorúslányokra és a "csókoljátok meg egymást"-ra. A többiek meg anyakönyvvezetőre és két tanúra.

2019. aug. 2. 13:58
 15/19 anonim ***** válasza:
35%

"Csak éppen az állam kizárja őket a házasság intézményéből."

Nem zárja ki, bármikor házasodhatnak ellentétes neművel, mivel a házasság azt jelenti.

Nem is értem honnan az ötlet, hogy azonos nemű házasodjon.

A jogokat pedig megkapják, valaki már belinkelte.

Toleranciáról hadoválnak, közben meg elvárják, hogy a többség igazodjon hozzájuk, sőt vágjon az ember hozzá jó képet.

Nevetséges.

2019. aug. 2. 13:58
 16/19 anonim ***** válasza:
South Parkban van egy resz ahol Colorado kormanyzoja pont ezt javasolja Mrs Garrisoneknak. Ha jol remlik ott magyarul 'fenekeseknek' forditottak.
2019. aug. 2. 21:09
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

tgt! Úgy gondolom, hogy dramatizálsz, szóval nem értünk egyet ebben. Ugyan leírtam, hogy nálam nem súrolja a határt az, ha két azonos nemű házastársi kapcsolatban élhet, de ez vagyok én! Ez én vagyok és voltam olyan hozzátok, hogy leírtam, hogy nálam hol a határ! Ugyanakkor senkin sincs egy sárga lámpa, ami kigyulladna, úgyhogy k... kell vigyázni ezzel! Úgy látom, hogy a melegek azt gondolják ez kvázi egy sakkjátszma! Nem az! Itt amit megszerzel, azt el is veszítheted!

Azt javaslom, hogy nézd meg az Évek alatt c. sorozatot, (6 részes), és bár a történetben szerepel 3 meleg srác is, ne arra és a helyzetükre fókuszálj pusztán, hanem az egész sztorira, miként bír összedőlni a kártyavár! Hogy valójában mennyire k.... mód nem tudunk együtt élni! Semmilyen tekintetben sem.

2019. aug. 2. 21:50
 18/19 anonim válasza:
75%
A bejegyzett élettársi kapcsolat és a házasság nem egyforma és nem is egyenértékű. Ha valami a jogban teljesen azonos, annak nincs két neve. A házasság több joggal (és kötelezettséggel) jár. Az élettársi kapcsolat egy gumicsont volt a melegeknek. (Illetve azok a heterók hitegetik egymást vele, akik félnek a "csak egy papír"-tól)
2019. nov. 5. 13:44
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

Mivel az ellenkező nemű párok sem ugyanolyanok, mint az azonos nemű párok, az együttélésük sem lehet azonos és ennek következtében a "házasságuk" sem jelentheti ugyanazt.

Pontosan ezért nem egyezik meg a bejegyzett élettársi kapcsolat a házassággal. Mert nem ugyanazt jelenti.

Az azonos neműeknek nem lehet saját, közös gyerekük, ezt kizárja a biológia. Nem meddőségről vagy szándékos gyermektelenségről van szó, hanem biológiai lehetetlenségről. Tehát az ezen kívüli jogokat, lehetőségeket kell biztosítani a melegeknek is. Azokat meg megadja a bejegyzett élettársi kapcsolat.

2019. nov. 5. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!