Ez lehet a megoldás a melegházasság kérdésére?
"csak más lenne a neve"
Miért kellene?
A "házasság szentsége" miért sérülne, ha még többen is házasodhatnának emiatt? A házasság amúgy egy polgárjogi szerződés, annak nincs szentsége. Az egyházi rész jogilag semmit nem számít, azt csak a vallásos házasulandók csinálják, pl nekem sem volt olyan.
"Mi lenne, ha ők is kapnának ugyanolyan jogokat, csak más lenne a neve?"
MEGKAPTÁK!
2009 óta létezik ez a joguk és az a neve, hogy BEJEGYZETT ÉLETTÁRSI KAPCSOLAT!
Ennek a kiadványnak a 6. oldalán láthatod azt is, hogy mennyien éltek ezzel a lehetőséggel az elmúlt 10 évben - alig pár százan.
2009 óta éppen olyan jogokat kapnak meg ezzel a hivatalos lehetőséggel a homoszexuális párok, mint a házasok - kivéve amik a gyerekekkel kapcsolatosak. Azt sem tiltja senki és semmi, hogy ezen hivatalos eljárás után ne tarthassanak egy számukra kedvezőbb szertartást.
Ha megnézed milyen egy anyakönyvvezető előtt kötött házasság, ott a nagyon hivatalos törvényszöveget olvassa fel egy kedves anyakönyvvezető és a végén a dokumentumokat kell a párnak és a tanuknak aláírni. Senki nem tiltja azt meg, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolatot létrehozva, egy hasonló szertartást csináljanak a hivatalos eljárásból vagy utána, éppen úgy mint egy esküvő.
Egyszerűen alig valakit érdekel - pontosan ezért nem tudtál róla te sem.
Van a homoszexuálisoknak ilyen lehetőségük 10 éve, de azóta is ezért kampányolnak, mintha nem lenne. Nem azért mert nekik ez kell - amit te is javasolnál - hanem mert nekik a kampány kell és az, hogy az emberek előtt szerepelhessenek, mintha nem lennének meg a jogaik hozzá.
Kérdező
Olvastad amit a válaszomban írtam?
Már van!
Olvasta, csak elengedte a füle mellett. Pont erről írtál, nem? Hogy ez így működik...
Kérdező, ez a kompromisszumos megoldás. Ahogy írták ezt ugyanúgy alá lehet írni egy szertartás keretében is, s hogy attól vannak pusztán megfosztva, hogy egy Magyarországon egyébként jellemzően gusztustalan, ízléstelen szocreál épületben (házasságkötő) írják alá ezt, hát én nem tudom... szerintem ott a heteroknak sem kellene ezt megtenni! Hisz ez bárhol lehet! Parkban, udvarban, kertben, szép épületben, várban, kastélyban, bárhol s nincs ennek olyan irtózatos plusz anyagi vonzata!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!