Háromszorosa lett az áramszámla a digitális mérő felhelyezésével. Tapasztalt valaki hasonló jelenséget?
Napi 1 kW-ot fogyasztok, heti 10-et átlagosan. Minden eszközt megvizsgáltam, nincs zárlatos eszköz.
A múlt héten egyszercsak 100 kg attól többet mutatott az óra. Ezek rádió technikával vannak felszerelve? Vezérelhető távolból?
" tábortűzön melegíti a kajáját, és kanállal keveri a vizet a radiátorokban"
Ezek gázzal mennek.
" tábortűzön melegíti a kajáját, és kanállal keveri a vizet a radiátorokban"
Különben mért esik nehezedre elhinni, hogy nála napelemmel mennek? Erre való a napelem. Sok ilyen ház van. Pl. több budapesti kórház évek óta minden energiaellátását napelemből nyeri. Nagypapám egy olyan idősotthonban lakott, ahol szintén minden napelemmel ment. Nem tudom, mi az elképzelésed. Van napelem, de azért kell az erőműből is áram?:)) Pont az a lényege, hogy nem kell.
Utolsó!
Az értő olvasással hogyan állsz??
NEM az egész háztartás megy napelemről, hanem csupán a szívattyú és a kerti világítás.
"De hát miért? Nekem se sokkal több, pedig nincsen napelemem, és 70 nm-en lakom."
Amennyiben semmiféle elektromos háztartási géped sincsen, akkor nem minősülsz átlagos fogyasztónak.
Tehát ne viszonyítsad a nulla közeli fogyasztásodat egy normális életvitelű család fogyasztásához, akik a mindennapjaik megkönnyítésére megfelelő számú elektromos berendezést használnak.
"Amennyiben semmiféle elektromos háztartási géped sincsen"
Van. Lámpa, rádió, hűtő, mosógép.
"nem minősülsz átlagos fogyasztónak.
Tehát ne viszonyítsad a nulla közeli fogyasztásodat egy normális életvitelű család fogyasztásához, akik a mindennapjaik megkönnyítésére megfelelő számú elektromos berendezést használnak."
A topicnak semmi köze egy átlagos család fogyasztásához, és szó sem esett átlagos fogyasztóról.
Egészen más a témája a topicnak.
Értő olvasás megy?
A kérdés az, mitől ugrik 1 nap alatt 100 kWh-t egy olyan mérő, ahol nincsen mögötte fogyasztás.
Erre beletrollkodsz irreleváns témákkal.
Szerintem takarodj.
"NEM az egész háztartás megy napelemről, hanem csupán a szívattyú és a kerti világítás."
És a többi 40 kW / hó.
Nálam MINDEN árammal megy, ami nem gázzal, és az kb. 60 kW/hó. 70 nm. szóval teljesen reális a 40 kW egy 20 nm-es házban.
Egy nap alatt sehogy nem ugorhat 100-at az óra, ahhoz 24 órányi állandó 4 KW feletti fogyasztás kellene, ami irreális. Mintha 2 hajszáritó menne egész álló nap és éjjel... Vagy ha valaki nekiáll hegeszteni nálad.
Ettől függetlenül a napi 1 KW meg irreálisan kevés, viszont ha általában ennyit mér az óra akkor az ennyi.
Kérdésre válaszolva nem, nem lehet manipulálni az óra állását se közelről se távolról egy digitális óránál. Csak ha hibásan müködik - vagy ha valaki pl. rajta van a hálózatodon és mondjuk elektromos autót tölt rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!