Szerintetek egy főnek mennyi kw-ot kell beírni havi általányba?
Sziasztok !
Azután érdeklődnék hogy egy embernek, átlagos háztartás számítógép, hűtő, mélyhűtő, mosogatógép stb.... felszereltség mellett, hány kw-ot kell beírni álltalányba/hónap ?
Válaszotokat előre is köszönöm.
kWh, a kW a teljesítmény.
Ezt senki meg nem fogja neked mondani. Amennyit használsz.
Nálunk 2 főre nyáron 200 kWh megy el, télen a többszöröse, mert azzal fűtünk :) Ha egyedül lennék, egy kicsit csökkenne, de nyilván nem a felére, még nyáron sem.
Számítógép? Az egyik embernél ez triplaannyit jelent és napi 24 órában megy, a másik pedig használja 2 órában s még erősítő és hangfal sincs... Az egyedül élők sem ugyanannyi energiát használnak el mosásra. Még léteznek kevésbé energiatakarékos izzók, van, aki rengeteget süt-főz villannyal, ésatöbbi.
Nem lehet megmondani, mérd meg.
Nekem úgy 70 ment el mikor egyedül voltam.
De alapból beírni 100-at ajánlottak. Megbeszéltem, hogyan mikor tudok módosítani a résszámlákon, aztán 3 hónapig néztem a fogyasztást, aztán a neten leállítottam a beírt 100-at. Ennyi.
De a fogyasztás sokmindentől függ. Érdemes időnként ránézni a havi fogyasztásodra az órán, hogy ne érjen meglepetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!