Háromszorosa lett az áramszámla a digitális mérő felhelyezésével. Tapasztalt valaki hasonló jelenséget?
Napi 1 kW-ot fogyasztok, heti 10-et átlagosan. Minden eszközt megvizsgáltam, nincs zárlatos eszköz.
A múlt héten egyszercsak 100 kg attól többet mutatott az óra. Ezek rádió technikával vannak felszerelve? Vezérelhető távolból?
Szóval az összes háztartási kis- és nagygéped napelemmel működik?!
Hát persze.
"Én egy 20negyzetméteres tiny house -ban élek, 1-2 kw áram megy el ha nincs fűtés... Attól, hogy ti áramzabaló módon éltek, még nem kell hitetlenkedni."
Egy 20 m2-es lyuk áramfogyasztása nem azonos azzal, mintha te is emberi körülmények között élnél.
(Attól, hogy te "tiny house"-nek nevezed, attól még egy egérlyuk.)
Az elozo merőm is jól mért, és ez is jól mér. Egy hete figyelem. Napi egy kw. Heti 10.
De a kérdés, hogy időnként mitől ugrik egy 100-ast... emiatt van haromszoros számlám, és utólag fizetésem, majdnem 100 000
Reklamálni kell az Elműnél akik vagy az órát vizsgálják be, vagy a ház nagysága a család létszáma és a háztartási gépeid alapján már ránézésre meg tudják saccolni a körülbelüli fogyasztásodat.
Az sajnos nem lesz elég indok, hogy ledes égőid vannak, hiszen mindenkinél már -többnyire- csak azok vannak, és az sem indok, hogy a kertben pl. a virágágyás körül napelemes ledek vannak leszúrva.
A fő elektromos fogyasztókat nézik, amik -szinte- minden átlagos igényű házban megtalálhatóak.
Pl. Bojler, mosógép, mosogatógép, klíma, számítógép, elektr. tűzhely, tv-k, hűtő, mélyhűtő, hűtőláda, keringetőszivattyú, mikró stb... stb.
A napi 1 kw még annál a hozzászólónál is nehezen hihető aki egy 20 m2-es "bombatölcsérben" lakik.
De az is lehet, hogy szó nélkül lecseréli az Elmű az órát, ha ők is irreálisnak tartják, mert pl. látják a körülményeidet.
Köszönöm! Szia!
Koszonom a valaszodat. Reklamaltam. 10 kw. Van most hetente átlagosan az órán, amióta figyelem. Egyetlenegy gyanús elemek találtam amióta nézem. Egyik napról a másikra ugrott egyszercsak 100 kW-ot. Ez volt a durva. Minden nap felírom az állást. Főleg az volt az érdekes a kérdésemben, hogy vajon központilag tudják e vezérelni az órákat? Mert döbbenetes volt az ugrás. Megmagyarázná hogy miért van háromszoros villanyszámlám.
"A napi 1 kw még annál a hozzászólónál is nehezen hihető aki egy 20 m2-es "bombatölcsérben" lakik"
De hát miért? Nekem se sokkal több, pedig nincsen napelemem, és 70 nm-en lakom.
Sőt, amelyik lakásomban nem lakom, ott évi 1 kW a fogyasztás.
Különben a régi fogyasztása, régi leolvasások éppen elég bizonyíték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!