Mennyit költesz étkezésre a pároddal és egyedül egy hónapban?
De írd már le mi a "minőség" szerinted. Tényleg érdekel mire tudsz 120 ezret költeni. De ha csak az, "mert az De Luxe márka" és azért, az nem igazán érv. Általában ugyanaz megy bele, mint a közepes márkákba, csak szebben, ízlésesebben tálalva, rájátszva a gazdagabbak "ettől mink különbek leszünk mint a többiek" érzésére. Pedig nem.
Aki nem tudja 70-ből kihozni az valóban úgy van vele, hogy hát az drága, akkor biztos jobb minőségű.
Húst például csak ismerős termelőtől vagy állattartótól veszek, zöldséget szintén igyekszem háztól, leginkább ismerőstől akiről tudom, hogy nem permetezi heti háromszor. Ahhoz, hogy valaki ne mérget egyen nem pénz kell, hanem egy kis ész meg utánajárás. Lehet azért nagyobb cégek között is találni olyanokat, akik nem vegyszerekkel növelik a termékeik súlyát (vagy legalább is nem annyira, hogy teljesen alkalmatlan emberi fogyasztásra). Ha az ember veszi a fáradságot arra, hogy birka márkakövetés meg cimkenézegetés helyett informálódjon kicsit az elkészítési folyamatokról meg a cégekről akkor nem kell ahhoz több száz ezer forint, hogy ne szemetet egyet.
14#
Leirom egesz nyugodtan hozzateszem 1 felnőtt es 2 gyerek van de a 2 gyerek kb 1 felnőtt ffi :-D
Tej: vagy házi tejet veszek vagy Cserpes, nekem ezek a legfinomabbak. Tejszon es vaj dettó.
Rengeteg zöldseget fogyasztunk, ezt en csak a zöldségesben tudom beszerezni.
Hús hentestől, antibiotikum mentes.
Gyümölcs szinten nagyon sok, ezt nálunk ugy kell elkepzelni hogy napi 1 kg gyümi elfogy (alma, banán, narancs, meg ami eppen nagyjábol szezon)
Cukkini, répa, cekla, brokkoli zöldseg is 5-6kg/hét
Csoki, nasi, üdítő, chips nincs is pl.
De hús is heti 4x eszünk....csirke, pulyka, marha
Rio tonhal, havi 1x lazac vagy tonhal
Mandula, dió, mogyoró, magok
Növenyi tejet mi csináljuk (mandula v kókusztej)
Tojás bio v legalább melyalmos
Sajtok
Csak főzök, készételt nem veszünk nem eszünk.
Mondjuk mind3an glutenmentesen eszunk...
Sok tea, eritrit, kókuszzsír, olívaolaj, joghurt.
Kb. ennyi a konyham :-D
Az értelmes része alapból nem drága, ha tudod hol kell venni, az értelmetlen nagyzolós része pedig elhagyható vagy kiváltható hasonló minőséggel ahol 1 felirat vagy egy pecsét hiánya akár 1000 Ft különbséget is adhat.
De végül is így működik a fogyasztói társadalom, a túlárazott dolgok tulajdonképpen jók, mert több pénz áramlik vissza a gazdaságba. Derék dolog :)
17#
Mi az ami szerinted "túlárazott" es haszontalan? De komolyan! :-)
2 főre nálunk
Átlag havi 40000 az alap cuccok, tisztító szerekkel együtt.
18-20000 a 2 kutya kajája
kb 15-20000 elmegy csak nekem rendelős kajára, vagy megkívánok gyakran valamit. + A cégnél veszem a kaját mikor dolgozok az még kb 10-12000
Párom is elkölthet kb ugyan ennyit.
Ez havi szinten kb 120000. Otthon ritkán főzünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!