Mennyit költesz étkezésre a pároddal és egyedül egy hónapban?
Max 35 ezret egyedül.
Ha lenne valakim akkor is, mert akkor kevesebbet kajálok, de akkor kötelező komolyabb fogásokat készítenem ebédre, nem ehetek 14 napon keresztül sültcsirkecombot, ami a kedvenc ételem., mert általában mások kedvelik a változatosságot (én nem annyira, ha a sültcsirkecomb a legjobb étel számomra a világon ár-érték arányban, akkor miért ennék mást?)
Egyedül sokat, párommal nagyon sokat. Kaján nem spórolunk. Nem fogom megvenni a vegyszerrel telepumpált csirkét csak mert olcsóbb. Inkább most adok ki több pénzt minőségi kajára, mint 30 év múlva sokkal többet gyógyszerre.
Egyedül 50 kilós csajként amúgy nem eszek sokat, párom nagyjából kétszer annyit eszik mint én. Összeget nem tudok mondani, sose számoltam mert nem is érdekel. Semmi fölöslegeset nem veszünk, amit megveszünk az el is fogy szóval annyira fölösleges lenne számolgatni. Egy 60-70 ezer forint tuti elmegy kajára. Ha csak magamra kéne kaját venni gondolom kb a fele menne el ilyen célra.
"Minőségi kaja" - mint például? Csak mert rányomnak egy ismeretlen színész által alakított orvosfejet valamire egy "Dr.Löwenstein is ezt ajánlja!" felirattal, rosszabb esetben a még mindig nem teljesen kikopott "Norbiápdét egy" logót vagy harsány betűkkel, hogy "GLUTÉNMENTES44!!" "NINCS BENNE E3737" még nem lesz minőségi, csak simán túlárazott.
De ugyebár ami drága az kizárólag jó lehet.
Lehet ám minőségi helyekről vásárolni. Termelői piactól kezdve megfelelő bolthálózatokon át. Az általad sorolt minőséget igazoló plecsnikkel pedig mindjárt egyel beljebb van az ember, mint valami román disznótelepről származó döghússal amiről semmit nem tudni. Nem stresszelem túl a kaja dolgot, de azért a minőséget eszem.
Általában napi 1x a városban vagy munkahelyen eszek melegételt, 1500 ft, plusz 2-3 naponta 6-8e-ért (csak a magam részét számolva) bevásárlok ezt-azt. Szóval 100k biztos megvan egy hónapban magamra, de ennek a sokszoroságt keresem, szóval who cares. :)
"Egy 60-70 ezer forint tuti elmegy kajára. Ha csak magamra kéne kaját venni gondolom kb a fele menne el ilyen célra."
Áruld el hogy csinálod, hogy a minőségi kaja neked ennyibol kijön. Ebből a xar kaja is nehezen jön ki.
#5
Szokásos "Há' megveszlek kilóra öreg" fuxcsörgetés nem maradt el.
Persze a legjobb hús a saját... Anno de jó is volt a "saját csirkehús" amikor még nagyszüleim tartottak csirkéket. Na az vert mindent. Illetve a szintén távolabbi rokon által vágott disznóhúsból készített ételek. Na az szintén. Pedig eleve utálom a disznóhúst.
De a sima hentes is lazán belekever akármilyen vackot, hiába ő a "Becsületes Gyuszihentes" aki tízezer plaketett kapott, hogy "Hű ez aztán a jó hely 2014" meg "LaFountine-díj II.hely" ezek csak neki adnak lehetőséget még egy nullát beírni az árak mögé, mert majd a sok sznob úgyis kifizeti. És milyen igaza van.
Aztán ugyanazt a húst kapja amit a többi áruház/hentes, csak max szebb körítéssel árulja.
Havi 14 ezer. Csak kenyér és felvágott. Néha meghívnak meleg ételre akkor van csak.
Ő rokkant én meg gépbeállítókébt dolgozom. Drága az albérlet rezsivel. Ez van.
#6
Talán mert a "minőségi" nem feltétlenül "a legdrágább" elven vásárol.
Kivétel a téliszalámi.
Nekem ilyen 1500-2000 közt szokott lenni a napi fejadagom.
32/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!