Zárt égésterű kandallónak miért jobb a hatásfoka mint a nyitottnak?
Az mit jelent, hogy "külső hideg levegővel üzemel"?
A zárt tűzterű felmelegíti (pl.) a samottot, aminek magas a hőtartó képessége, és az adja le a hőt. A nyílt tűzterű kandallónál viszont túlnyomórészt csak a nyílt tűzből származó hőleadással számolhatunk.
Számomra ez egy különleges kandalló lehet,de az 1 es válasza is az .A nyitott,vagy zárt égésterű készülékeknek,(eddig csak gázosról ) hallottam,de ettől lehet még valamilyen .
A lényeg egyátalán nem a hatásfokról szól.Nem ettől lettek zárt rendszerűek .
Félre értettétek. mind a 2őn van üvegajtó, csak az eggyiknek a házon kívülről kell bevezetni az égést tápláló levegőt, ez a zárt égésterű, a nyitott lehet rosszul írtam a nevet azért megtévesztő, pedig a lakásból veszi az égéshez szükséges levegőt mint egy cserépkályha.
Tehát van egy kandallóbetét amiből van mind a 2 fajta, és a zárt égésterűnek jobb a hatásfoka. Egyébként a zárt égésterű annyiből jobb hogy nem hoz létre a lakásba vákumot és így nem szív be máshonnan levegőt rosszabbik esetbe egy nyitott gázbojlerből szénmonoxidot. De nem értem hogy lehet a zártnak jobb a hatásfoka ha hideg levegőt használ a tűz égéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!