Közüzemi szolgáltatóknál miért van felhasználó azonosító szám és vevő azonosító szám?
Tisztelt, 1-es válasz írója! [2018-09-20 15:46]
Adatvédelmi törvényként, én, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényt ismerem; más jogszabályok is ezt nevezik adatvédelmi törvénynek.
Ebben nem találtam semmit a kétféle azonosítóról; vélhetően más megfogalmazású, mint ahogyan én kerestem.
Kérlek, segíts, melyik törvény, melyik helyéről írtál?
Mert mondjuk Te vagy a tulaj és kötöttél szerződést a gázosokkal x utca 45 alatt gázmérőt szereltek fel.
Erre kaptál 1 ügyfélszámot,azonosítót.
Kiadod a kéglit két évre albérlőnek,bementek és az Ő nevére
állítanak ki 1 vevő azonosító számot.
Amúgy mind kettő alatt a Te neved címed szerepel.
Tisztelt, 3-as válasz írója! [2018-09-20 19:45]
Semmi ilyenről nincs szó. Én vagyok a szerződő fél, a használó, egyedül lakom a címen. Nekem, egymagamnak, van külön felhasználó- és vevő azonosító számom.
Nem mindig ugyanaz a személy fizeti a szolgáltatást, akinek a nevén van a mérőóra.
Sokan vesznek a gyereküknek ingatlant. A gyerek nevére van megkötve az összes közszolgáltatás.
De apuci fizet.
Ezt a valós helyzetet a szolgáltatók is lekövették.
A gyerek : ügyfélszám, ügyfélkód, partnerszám, felhasználó-azonosító neveken fut.
Aki meg fizeti, az: vevőkód, vevő azonosító számokat kap.
Én is, ha csak levelezek a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatóval, akkor a "Felhasználó azonosító száma"-t írom a levélbe. Az OTP-nél meg átutaláskor a közlemény rovatba a "vevő (fizető) azonosító száma"-t kell beírjam.
Tisztelt, 5-ös válasz írója! [2018-09-21 15:37]
Ha jól értem, akkor, ha ugyanaz a személy a szolgáltatás igénybevevője (szerződője) és fizetője is, akkor is külön számon kezelik az ügyintézését és a fizetését?
Igen, így van ahogy mondod. Az ügyfél és a vevő lehet ugyanaz a személy is természetesen. De ha a csoportos beszedésnél, vagy a számla banki utalásánál azonosítod magad, akkor ne az ügyfélkódodat, hanem a vevő (fizető) azonosítódat írd be, különben haragszanak rád a plusz munkáért, amit ezzel okozol.
Tehát ha a szolgáltatással van gondod ügyfél vagy, pénzügyekben meg vevő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!