Elektromos fűtés mennyibe jönne ki kb?
Én kénytelen voltam belemenni egy ilyen befektetési sémába, ami természetesen akkor ígéretesnek tűnt, de 3 év múlva szétvált a cég, és azóta egészen más a kilátás. D Azóta teljesen tiszta, mit mondok mindenkinek, aki ajánlattal bombáz: ha aláírod, hogy a most emlegetett hasznot a cég megszűnése, világválság, akármi esetén te biztosítod helyettük, akkor azonnal belépek. Ennyit az ismerősödről.
Másképpen:
Vegyél vagy háromszáz pantallót, és akkor egy szezonban rá tud menni a gatyád, de ha nincs annyi, akkor mi menjen rá?
Ha veszel egy 1250 wattosat, az óránként körülbelül 50 forintot fog fogyasztani, naponta 1200-at. Más kérdés, hogy elég-e az 1250 watt.
4 fala udvarra néz? Akkor ez egy különálló szoba?
Amúgy én nem tudom elhinni ezeket a számokat, amiket írsz. Fűtöttem én is kályhával, nem ezt tapasztaltam.
Sőt, akárhol jártam, ahol kályhát használnak, mindig megcsapott a meleg.
Bocsánat, én mindig mondom magamnak, hogy Matild, ne alkalmazz képes beszédet, ne mondjál példákat, mert aztán magyarázkodhatsz, de hát sosem fogadom meg a jó tanácsot. :D
Első bekezdésem más szavakkal tehát: akkor vegyél egy olyant, amit a szomszéd ajánl, és dobd ki a szenest, ha a szomszédod vállalja, hogy elfogadható költségen felüli kiadásaidat fizeti, ha csak több energiával éred el a kellemes hőmérsékletet.
#4 már becsült egyet, az havi negyvenezer - lenne, ha mindig egyformán hideg lenne.
Ami másfelől a szomszéd javaslatát még illeti, minden villamos fűtő szerkezet maradéktalanul hővé alakítja a villanyt, nem dugja el magának, vezeti le a pincébe, küldi el a rokonoknak, stb. A hőérzetben van némi különbség, de hát annak a kihasználáshoz szakember kell.
Ami a prospektust illeti,az "innovatív, pontos" elektronikus termosztátról eszembe jut egy régi barátom mondása, akit kérdeztem a villamos fűtésről, amivel egy évvel azelőtt dicsekedett: leszereltem, nem tudtam fizetni - asszony kiment a szobából, már kattant a termosztát... Kedvezőbb energia felhasználás. :)
Becsüljünk egy egy ilyen vaskályhát 5 kW-osnak, és akkor lehet róla fogalmad, mekkora összegekről beszélünk.
Brutális a szigetelése a szobának, eszedbe ne jusson elektromos fűtés így.
Az én házam jól szigetelt, így itt van értelme gáz hiányában. Naponta max. 1 fokot csökken a hőmérséklet rendes szobahőmérséklet közelében, ha nincs fűtés s van hulladékhő rendesen. Így sem nagyon olcsó a fűtés, pedig nem fűtök nagyon melegre s vezérelt árammal megy, de nem is kiemelkedően drága.
Nálad az egy szoba sokkal többe lenne, mint nekem a házam, ha ennyire brutális a helyzet.
Laktam olyasmi (nagyobb, de szintén brutálisan rossz szigetelésű) házban, amilyenről te írsz. Egy éjszaka alatt 10 fokot csökkent a hőmérséklet mínusz 10-20 fokban, de ehhez már az kellett, hogy az 1 rétegű faajtón RÉS legyen. Mi van, hogy nálad óránként ötöt esik, van egy ablaktalan lyuk a falon vagy vasból van a fal, bár talán még ez utóbbi se lenne hozzá elég. Ráadáésul kicsi szoba és ott vagy te is, az rengeteg fűtés. Lenne, ha jó lenne a szigetelés. De nagyon nem az.
Garantáltan iszonyú drága lenne az elektromos fűtés számodra. Kivéve, ha hálózsákba raksz egy kis fűthető takarót, akkor esélyes, hogy ott nem fázol, a szoba persze roppant hideg lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!