Az normális, hogy ennyit fizetünk a vízre?
Panelban lakunk, ketten. Egy kis 63m2-es lakásról van szó Budapesttől 30-40km-re.
A víz köbmétere 833ft, a melegé még pluszban 2100, tehát egy m3 vízért 2800-at fizetünk, havonta 18-20 ezreket.
Ez normális? Máshol 10 alatt fizetnek...
Amennyi a víz dij,annyi a csatorna is .Pluszban van rá a meleg.
Aztán a vízmű több dologgal is terheli a számlát .
A havi felhasználásról nem írtál .
Itt nem a lakás nagysága a lényeges .
Ha sokat használtok, sokat kell fizetni, ez van.
Mi ketten havi 3 köbméter vizet használtunk mindig, gyors zuhannyal. Kádfürdővel többszörösére nő lazán, ez ilyen.
Na, akkor kicsit pontosítok. Tudom hogy a felhasználás mennyisége számít, de az össz felhasználás nélkül is lehet tudni, hogy normális-e, hogy ennyibe kerül egy köbméter víz, vagy nem.
Tehát egy példa: víz: 800ft. meleg: 2100ft -> melegvíz: 2900ft.
Ketten vagyunk, zuhanyzások naponta, mosogatás, mosógép, havi 1-2 kádban ülés, nem igazán használunk többet, mint az átlagember.
Melegből elment 5 köbméter, ez 10500, vízből összesen meg 10, ez meg összesen 8000, tehát 18500 ft volt a víz. Ismerősök mondják (más épület, más város), hogy 10k alatt vannak bőven, ugyanúgy ketten.
Ez szerintem nagyon sok itt nálunk, két emberre normális ez a 10m^3 víz?
De ez havi vagy kéthavi díj? Havinak sok.
A vizet nem lehet máshogy melegíteni? Villannyal vagy gázzal? A 2100 nem kevés (bár nem tudom, hogy máshol mennyi, nekem gázzal megy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!