Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az éjszakai árammal való...

Az éjszakai árammal való fűtés hogy aránylik pénzben a gázfűtéshez?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 13. 15:30
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

Ezt a részt azért nem értem (az írásod elejét) mert nekem annó rádió távirányítós termosztátom volt ami a gyakorlatban azt jelenette, néztem a tévét s ha az volt az érzésem, hogy fázom, akkor kettő nyomtam a gombon kétszer fél fokot felment a kijelző, s utána nemsokkal azt éreztem, hogy kellemes meleg van.

S beprogramoztam, reggel 5 kor automatán bekapcsolt s 6 kor melegben iszogattam a reggeli kávét.

Szóval nem értem mi ez a fa máskép meleg hisz ugyanugy éreztem a meleget.

De annyiszor hallottam már ezt hogy nem tudok napirendre térni fölötte.

Amugy én is ezt csináltam mint te sőt bizonyos szempontból még jobban is.

Én relative nulla üzemanyagköltséggel hordtam haza sok évnyi fát mert volt ingyen elvihető fa lelőhelyem a hazaúton s hazafele csak megpakoltam s hazamentem. Igaz a benzin igyis fogyott, de az amugy is fogyott volna.

Viccelődtem is hogy az én autóm lényegében fával megy csak a gázszámla takarékossággal átkonvertálom pénz segitségével a gázt benzinre:)))

2018. ápr. 20. 12:49
 32/37 A kérdező kommentje:

" + ahogy ég a fa, egy nagy üvegfelületen át pl rettentően jóleső hőt tud sugározni, míg egy gázzal fűtött radiátor nemigen sugároz semmit."

Ezt megértem, de én radiátoros kazános esetben is ezt hallottam.

2018. ápr. 20. 12:50
 33/37 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerűen az, hogy a fának van egy romantikája... én világ életemben luxusban éltem, szüleim jó fogorvosok... én világ életemben el akartam szakadni, nekem most nagy csoda a fával fűtés, és hogy csak akkor van meleg, ha teszek érte... szerintem akiktől ezt hallod, is mind ugyanemiatt a romantika miatt állítják, csak az alacsonyabb inteligencia miatt nem tudják máshogy megmagyarázni, csak ezzel a kamuval, hogy az más meleget ad...
2018. ápr. 20. 16:15
 34/37 A kérdező kommentje:

hát ennél jobb választ én se tudok.

akkor viszont ez nem is fizika hanem inkább gyógypedagógiai kérdés:)))

2018. ápr. 20. 16:32
 35/37 anonim ***** válasza:

"Szóval nem értem mi ez a fa máskép meleg hisz ugyanugy éreztem a meleget."

A sugárzó hőt mindig melegebbnek érzi az emberi test. Ezért jobb a hőérzet egy cserépkályha, kandalló, vagy falfűtés esetén.

Jól olvastam, hogy van kazánod, s kiépített központi fűtésed? Ez esetben csak egy puffertartályt kell közbeiktatni, s minden problémád meg van oldva.

2018. máj. 29. 16:29
 36/37 anonim ***** válasza:

A sugárzó hő tényleg más, de a villany és a gáz is simán tud hőt sugározni.

Nekem a cserépkályha csak piszkos macera volt és fáztam mellette (túl kicsi volt a szigeteletlen házhoz, az igaz)... Illetve mellette pont nem, de kicsit arrébb már nagyon, ha kint hideg volt.

A villanyfűtés sokkal jobb nekem, de a kandallóromantikát azért értem (ami köztudottan pocsék melegítésre, de hangulatos).

Visszaolvastam. Az tuti, hogy a hőtárolós kályha jóval drágább, mint a gáz, akárki akármit is mond, jóval kevesebb energiát kapunk ugyanannyi pénzért s itt nem lehet trükközni.

A 80 nm-es ház (egészen olyan hőmérsékletekkel, mint az enyém... igaz, nálam kicsi a belmagasság fent) 220 ezres gázköltsége pedig nem jelenti azt, hogy az én hasonló házam villanyfűtése ne kerülhessen feleannyiba egy nem túl hideg télen (melegvízzel együtt, a vezéreltet nem tudom szétválasztani). Szigetelt ez is, de igen JÓL (bár lehetett volna még fokozni, de macerás lett volna a padlószigetelés). A szigetelés brutálisan le tudja ejteni a fűtésigényt, ha elég erős. Ha extrém, értelmetlenül szuper szigetelése lenne, nem is kéne fűteni, ez már csak így működik. Vagy ha sokan laknánk a házban vagy lenne benne egy nagy szerverfarm. Jobb benapozás sem ártana, de sajna az nincs.

2018. máj. 29. 20:38
 37/37 anonim ***** válasza:
55%

Én fával fűtve úgy tudok trükközni, hogy m8nden faanyag ingyen elvihető hírdetésre rárabolok 60km körzetben, Bp-fejér megye mezsgyén ez sok faanyagot jelent ám...

+ 2 éve a szomszéd falu bekötőút kereszteződés beláthatatlan volt az akácostól, besétàltam az önkormányzatukra, előadtam magam, hogy a faanyagért cserébe megritkítom, onnan is lett van 3 évnyi tűzifám nekem és még 2 haveromnak...

Valójában fát mocsok egyszerű szerezni, mindenki a fa árával riogatott mikor kertesházba költöztem 4 éve... hát már 5. Éve lakok itt, fűtök fával, de még egy fillért nem költöttem fára... fuvardíjat leszámítva.

2018. máj. 30. 06:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!