Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az éjszakai árammal való...

Az éjszakai árammal való fűtés hogy aránylik pénzben a gázfűtéshez?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 13. 15:30
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

A hőtárolós villanykályha nagyon jó dolog, nem véletlenül eléggé drága mulatság, több szoba esetén a cirkó árával vetekszik.

Nekünk is volt régen, még az a nagy darab, az 1 szobás lakásban, de mind az 50m2-t egyedül befűtötte.

Éjszaka felfűti forróra a benne levő samottot, nappal meg kileheli, a termosztátjának köszönhetően állandóan egyenletes meleg van.

És ahogy írtam, a barátnőmék szerint a rezsije fele a gázénak.

2018. ápr. 13. 21:14
 12/37 anonim ***** válasza:
0%

Épp a leendő házamat tervezzük egy építéaz haverommal, legkorszerűbb anyagokból a legkorszerűbb szigeteléssel, 300négyzetméter hasznos területtel

A fűtés villannyal várhatóan 430.000ft lenne szezononlént

Gázzal 180.000

Pellettel és fával nincs érdemi különbség, fa minőség függvényében 170-200.000

Én hajlok a villany/fa kombóra.

2018. ápr. 14. 06:26
 13/37 A kérdező kommentje:

Adagolós fa fűtési rendszereket mennyire néztél?

Mert nem mindegy hogy négyóránként kell megrakni, vagy egy két naponta esetleg hetente...

2018. ápr. 14. 12:05
 14/37 kovpet ***** válasza:
Közvetlenül ne fűts villannyal, az drága. Építs ki valami hőszivattyús rendszert (akár egy jó klímával is lehet) és H tarifával ez már kb ott lesz árban mint a gáz.
2018. ápr. 14. 12:55
 15/37 A kérdező kommentje:
Mi az a H tarifa?
2018. ápr. 14. 12:58
 16/37 A kérdező kommentje:

Utána néztem, ez nagyon jó ötlet. Hőszivattyúról olvastam régen de most elfelejtettem, pedig ide valóban az a legjobb. Áram van az nem gond, s még olcsóbb is lesz mint a gáz. Egy problémám van csak a H tarifával, csak télen van. ha pedig hőszivattyú, akkor érdemesebb lenne már azt a verziót váltani amihez kicsit drágábban klima is van. Ugyanakkor ott van a Geo tarifa ami egész évben van, s naponta csak 2 vagy 2*2 órára nincs vagyis a klima is működhetne róla s mindkettő olcsóbb még a vezérelt (éjszakai) áramnál is. Igaz nem sokkal, de az nagy különbség ha csak 2 órára nincs nappal, vagy pedig csak néha van nappal.

A hőszivattyú pedig ugy tudom 2/3-a a gázfűtésnek (rezsiben). ha ez igaz akkor uj fűtés kialakitása esetén egyértelműbben érdemesebb ezt választani mint a gázt. Igaz nálam nincs választás mert gáz ugy ahogy van nincs.

2018. ápr. 14. 13:13
 17/37 anonim ***** válasza:

Kedves 12-es, a villany rezsijét nem tudom, mert gázzal fűtünk.

Ne haragudj, de számoltass utána, mert egy 300m2-es háznak képtelenség, hogy 180 ezer lenne egy szezonra a gázfűtése.

Mi 80 m2-es házat fűtünk cirkóval, éjszaka max.17-18 fok van, mert alváskor nem bírjuk a meleget, nappal sincs 20-21 foknál több, tehát nem szaunát csinálunk a lakásból és nekünk 220ezer volt a gázszámlánk, holott a meleg víz nem arról üzemel.

És a ház szigetelt!

2018. ápr. 14. 18:37
 18/37 A kérdező kommentje:
Igazából a felülete alig nagyobb és ha a szigetelése jobb... Én el tudom képzelni ezeket az adatokat.
2018. ápr. 14. 18:47
 19/37 anonim ***** válasza:
Nálam kombi kondenzációs gázkazán van, de mellette villanybojler készíti a meleg vizet. A kazán csak fűtésre van állítva. Jobb szerintem a komfortja a villanybojlernek.
2018. ápr. 15. 20:54
 20/37 anonim ***** válasza:

1 kWó = 3,6 MJ

a földgáz fűtőértéke 30-35 MJ/m3. Ezt simán össze tudod hasonlítani. Ehhez jönnek a járulékos költségek, óradíj, ilyen olyan huncutságok. A villanykályha hatásfoka 100 %, a gázkályháé alacsonyabb. A modern kazánoknál kb. egyforma, a kondenzációs gázkazáné alkalmasint jobb is lehet az elektromos társáénál.

2018. ápr. 17. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!