Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az éjszakai árammal való...

Az éjszakai árammal való fűtés hogy aránylik pénzben a gázfűtéshez?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 13. 15:30
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

#19.

Van tárolós gázbojler és átfolyós villanybojler is. Úgyhogy a komfort nem fűtőanyag kérdése.

2018. ápr. 17. 11:55
 22/37 A kérdező kommentje:
Ezt a részét sose értettem, a fa állitólag melegebb illetve jobb mint a gáz. Nem a hőmérséklet számit hanem valami más? Vagy hogy?
2018. ápr. 17. 12:36
 23/37 kovpet ***** válasza:

Mit nem értesz pontosan?

Lényeg az, hogy fűtés esetén ami hőenergia a házból kimegy, azt kell visszapótolni, hogy ne változzon bent a hőmérséklet. Ezt az energiát lehet többféle módon is bevinni, vagy valaminek az elégetésével vagy közvetlenül árammal, vagy a hő beszállításával (azaz a kinti energiát a házba vinni valahogy, pl klíma segítségével).

2018. ápr. 17. 12:38
 24/37 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogy mitől lesz jobb érzet a fafűtés mint a gázfűtés.
2018. ápr. 17. 12:41
 25/37 A kérdező kommentje:

Van aki azt mondja hogy a szénfűtés az igazi, s a gázra csak legyint. Azt mondja nincs igazi fűtőértéke. Ez majdnem olyan mint amikor az aranypénzhez szokottak annó legyintettek a papirpénzre, man pedig a papirpénzhez szokottak a kriptovalutára legyintenek mondván hogy annak nincs értéke de bezzeg a papircetlinek van:)))

Pedig még az aranyat se lehet megenni.

2018. ápr. 17. 12:44
 26/37 kovpet ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ez így lenne.

Persze én is szeretem nézni a cserépkályhában a lobogó tüzet, de hőérzet szempontjából nem hiszem, hogy érdemi különbség lenne.

2018. ápr. 17. 12:45
 27/37 anonim ***** válasza:
Ez igaz kedves 21-es, de te is tudod mire gondolok csak szeretsz egy kicsit kekeckedni.
2018. ápr. 20. 09:58
 28/37 A kérdező kommentje:
26: pedig erről sokan beszámoltak.
2018. ápr. 20. 10:29
 29/37 anonim ***** válasza:
Mert van aki azt szereti, ha befűt fával és rövid ideig gatyarohasztó meleg van, de pl estére lehűl a ház és relatív hidegben alszik, aztán reggel begyújt és egy forró kájha mellett issza meg a reggeli kávét... szerintem ezt az élményt semmi nem tudja pótolni... az árakról meg annyit, hogy én egész évben lesem a jófogást, vaterát stb és vadászol a 150kmeres körzetemben az ingyen elvihető fára, gyakorlatilag egy évben vezettem kis noteszben a tankolásokat, 6 éve ezt csinálom, kb 25-30ezer ft üzemanyagköltségembe kerül a téli fűtés... és jelenleg is annyi ingyen fám van felhalmozva, amiből 3 telet lazán kihúznék.
2018. ápr. 20. 12:36
 30/37 anonim ***** válasza:
+ ahogy ég a fa, egy nagy üvegfelületen át pl rettentően jóleső hőt tud sugározni, míg egy gázzal fűtött radiátor nemigen sugároz semmit.
2018. ápr. 20. 12:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!