Aki minden nap (főleg napi 2x) fürdik, annak mennyi a vízfogyasztása?
Csatlakozom az előttem válaszolóhoz. Megkülönböztetném a zuhanyozást és a kádnyi vízben fürdést. A zuhanyozás jóval kevesebb vizet használ, egy teli kád az általában 150-200 liter. A kádtöltő csaptelep is számít benne mert a hagyományos kádtöltőknél a zuhany gomb visszapattan ha túl kicsi a vízmennyiség, így szappanozás közben nem lehet bármennyire levenni a vízmennyiséget és spórolni a vízzel. Ezért jók a termosztátos csaptelepek, azok amiknek két oldalon van egy egy tekerő gombja, egyik csak a vízhőfokot állítja a másik meg csak a víz mennyiséget, itt van egy nyomógomb ami engedi még kisebbre venni a vizet. Ilyen csapteleppel és persze spórolósan 10 liter vízből meg lehet zuhanyozni. Itt sok variáció van minden változatnál mert ugye van aki kádba engedett vízben fürdik de nem engedi tele, kérdés meddig is enged bele vizet. Zuhanyozni is lehet fél órát maxon folyatva és spórolósan is és lehet 15 perc alatt is.
Mosogatni is lehet ugyanígy spórolósan és pazarlóan.
Így erre a sok változós kérdésre én nem tudok túl konkrétat válaszolni mivel eltérően alakulnak.
Ez a termosztátos csaptelep.
Nem kell semmiféle termosztátos csaptelep. Sima egykaros csapteleppel egy mozdulat elzárni a vizet szappanozáskor. Egy másik mozdulattal pedig megnyitod, a hőmérséklet pedig ugyanaz, mint amikor elzártad.
Mi ketten vagyunk, reggel-este zuhanyzunk. Automata mosógéppel mosunk, a mosogatás nagy része pedig mosogatógéppel történik. Az átlagos vízfogyasztásunk így 8 m3 havonta.
8millió ilyen kérdést tettek már fel itt. 1-2t visszanéznél és megtudnád.
Amúgy az átlagfogyasztás egy 4 tagú családnál(2felnőtt 2 gyerek) 10m3/hó.
Minek annyit pancsikolni mint a kiskacsák.
Én nem vagyok izzadós, ezért 2 havonta fürdök, csak langyos vízben. Ez így egész évben 6 alkalom.
Így egész tűrhető a vízszámlám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!