Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha így fűt anyósom, szerintete...

Ha így fűt anyósom, szerintetek is csak " pocsékolja" a tűzifát?

Figyelt kérdés

2 szintes nagy családi házban lakunk a férjemmel és anyóssal

Vegyestüzelésű kazánnal fűtünk, a kazán nyáron lett kicserélve (Totya) ,tehát új!

Anyósom nyugdíjas, itthon van egész nap, spórolásképp még ebben a nagy hidegben is csak 16 órakor gyújt be a kazánba!!!

Mivel a helyiségek nagyok, a radiátorok meg csak langyosak, fázok! A falak sem melegednek át,mert hidegek!

Kell a hősugárzó a szobába ahol a kisgyerekkel vagyok!

Pedig azért hosszú ujjú pólóban vagyok, azon még egy cipzáras melegítőfelső!

Szerintem igy csak pocsékolja a fát anyósom,mert az a kellemes meleg a házban, ok, nem kell az a nagy meleg sem,mert azt sem bírjuk!

De lehete 3-4 fokkal melegebb szerintem

2018. márc. 1. 19:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó

Ti mivel fűtötök, ha szabad kérdeznem? :)

2018. márc. 1. 20:12
 12/16 anonim ***** válasza:
92%
Akkor meg csak a férjednek kellene ráhatni az ő anyja. Férjed nem sajnál téged meg a gyerekeket? Neked kellene hatni a férjedre hogy szóljon az anyjának délben már gyújtson be mert fáznak a gyerekek. Azért ha 5-6 körül hazaérsz én a helyedben megraknám a kazánt rendesen ha szereti az anyósod hogy hozzányulnak ha nem. Feltételezem bár lehet tévedek ti is adtatok a fába nem. Akkor csak beleszólhattok. Ha nem akkor vegyetek aztán rakjad. Hétvégén is ez van ? Akkor otthon a férjed is nem ? Akkor sincs fűtés?
2018. márc. 1. 20:29
 13/16 anonim ***** válasza:
73%

Már délben begyújthatna .Elég lenne kb 50 fokosan tartani a vizet,ha nincs puffer amit fel kell fűteni .A kazánba nagyobb fákat kell rakni,akkor nem ég nagyon,nem kell sűrüen rakni sem .

Ezt lehet a húzattal szabályozni .A huzamosan 40-50 fokon tartott radiátorok már kellemes meleget adnak,ha már nem hidegek a falak sem .Este 9kor még lehet rá rakni.

Ne ezen spóroljon már,a gyógyszer sem olcsó,és a munkából kiesés sem .Így valóban csak pocsékolja,csak arra vigyáz le ne "fagyjon" a rendszer.

A 2-3 órás fűtéstől nem lesz nagy meleg .

Ha a mama nem birja a meleget,le kell zárni a szobájában a fűtést.Több hő jut máshova ,

2018. márc. 1. 21:29
 14/16 anonim ***** válasza:
18%
Lehet a mamát kellene elzárni inkább
2018. márc. 1. 22:25
 15/16 anonim ***** válasza:
90%
Nem pocsékolja, csak arra vigyáz nehogy szét fagyjanak a csövek a házban :)))
2018. márc. 2. 07:10
 16/16 anonim ***** válasza:
50%
Ha egyenetlen a rendszer hőmérséklete, akkor lehet hibás a rendszer, lehet levegős ecetera ecetera ezt egy szakember tudná a helyszínen megmondani... de vegyes kazánnal puffer nélkül a megtermelt hő nagyrészét csak kikülditek a kéményen.
2018. márc. 2. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!