Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha így fűt anyósom, szerintete...

Ha így fűt anyósom, szerintetek is csak " pocsékolja" a tűzifát?

Figyelt kérdés

2 szintes nagy családi házban lakunk a férjemmel és anyóssal

Vegyestüzelésű kazánnal fűtünk, a kazán nyáron lett kicserélve (Totya) ,tehát új!

Anyósom nyugdíjas, itthon van egész nap, spórolásképp még ebben a nagy hidegben is csak 16 órakor gyújt be a kazánba!!!

Mivel a helyiségek nagyok, a radiátorok meg csak langyosak, fázok! A falak sem melegednek át,mert hidegek!

Kell a hősugárzó a szobába ahol a kisgyerekkel vagyok!

Pedig azért hosszú ujjú pólóban vagyok, azon még egy cipzáras melegítőfelső!

Szerintem igy csak pocsékolja a fát anyósom,mert az a kellemes meleg a házban, ok, nem kell az a nagy meleg sem,mert azt sem bírjuk!

De lehete 3-4 fokkal melegebb szerintem

2018. márc. 1. 19:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Ha van puffertartály, akkor elég a napi 1* begyújtás, de akkor egy teli kazánt le kell égetni... ha nincs puffer akkor meg ígyis úgyis csak pazaroljátok a fát.
2018. márc. 1. 19:21
 2/16 anonim ***** válasza:
79%

Ha hősugárzó kell, akkor drága a fűtés. A fa jelentősen olcsóbb, mint az elektromos áram. A tapasztalatom szerint a házat nem szabad nap közben hagyni 1-2 foknál jobban hagyni lehűlni, mert nehéz lesz újra felfűteni (több fa megy el, mintha tartottad volna a hőmérsékletet)

Szerintem a fűtés feladata, hogy kellemes idő legyen a lakásban. (én is hosszú újjú melegítőben írom e sorokat, de nem fázom)

2018. márc. 1. 19:39
 3/16 anonim ***** válasza:
86%
Ha jól értem pici gyerekkel vagy otthon? Miért nem ész és gyujtasz be te magad? Egyáltalán a férjed hogy engedheti ezt?
2018. márc. 1. 19:39
 4/16 anonim ***** válasza:
18%
22-23 fok kell se több se kevesebb. Nem érdekel mennyi fa fogy .
2018. márc. 1. 19:40
 5/16 anonim ***** válasza:
71%

Hogy jön ide a puffertartály?

Ha nem fűtene megfagynátok, szóval nem pazarolja.

2018. márc. 1. 19:41
 6/16 A kérdező kommentje:

A gyerek 4 éves, oviban van, én dolgozom hétfőtől péntekig, 17-18 órára érek haza

Anyósom meg nem szereti ha más járkál a kazánhoz, szerinte jó így a fűtés

A párom meg nem igazán szól ebbe bele, reggeltől késő esti dolgozik a hét minden napján

2018. márc. 1. 19:47
 7/16 A kérdező kommentje:
Nincs puffertartály a kazánhoz, csak valami keringető szivattyú
2018. márc. 1. 19:48
 8/16 anonim ***** válasza:
74%

Olcsóbb, ha később kezd fűteni, ezt már kiszámolgatták és amúgyis logikus, de nem erről van szó. FÁZTOK. Nem az, hogy pocsékol, hanem nem fűt eleget. Ha kevés a 4 órás begyújtás ebben az időben abba a házba, akkor nyilván nem így kell csinálni.

Mert pl. az én házam remekül megvan nappal minimális fűtéssel (nullával is meglenne, ha éjjel jobban fűtenénk, de szellőztetés után azért inkább fűtök, ilyenkor nagyon kell, eleve nem tartunk nagy meleget). A falak, a levegő is meleg marad. Nálatok sokat hűl a ház vagy egyszerűen nem kapja meg a szükséges fűtésmennyiséget.

Beszélj anyóssal, hogy most hideg van, ebben a pár napban ne spórolgasson már a kisgyermeked egészségével s mindenki komfortérzetével játszva :(

2018. márc. 1. 20:00
 9/16 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy minden nap évek óta így fűt.... Du. Gyújt csak be, este 9-kor meg már nem rak a párom sem fát a kazánra...

Amikor nincs begyújtva de., hideg van, de úgy hogy a leheletünket is látni!

2018. márc. 1. 20:09
 10/16 A kérdező kommentje:

De egyébként miért csak langyosak a radiátorok?

Mit csinál anyósom rosszul, hogy az emelei szobákban nincs olyan meleg?

Mert lent a földszinten valamennyivel melegebb van..

2018. márc. 1. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!