Központi fűtés. Kazán. NEM GÁZKAZÁN! Mire számíthatok?
Házat vettünk.
Az utcában nincs gáz. Központi fűtést szeretnénk. Fatűzelésű kazánnal. 7db radiátorral.
Ilyenkor a kéménybélelés kötelező?
Forgalmunk sincs, hogy hogyan kezdjük el! Minden tanácsot szívesen fogadunk!
Nem béleltettük, tavaly a katasztrófás csak annyit mondott,hogy legközelebb mikor jön legyen levakolva.
Egy puffert én tennék a rendszerre. Nekünk vegyessel össz 1,8 millió volt (meglévő kémény átmérője kicsi volt a kazánhoz, az új meg nem került nekünk pénzbe)
És olyan van itt, akinek nem vegyestűzeléshez építették ki a rendszert?
Én azt hiszem, ha szóba jön a gáz, akkor, akár duplaannyival is lehet számolni, mint gáz nélkül.
Nekünk csak fatüzelésre kéne a kazán.
Olcsóbb így?
Szia!
Pécsi rokonaimnál pár éve cserélték a kazánt, és tavaly szóltak nekik kéményellenőrzéskor, hogy a kazáncserével együtt ki kellett volna béleltetni a kéményt. Szerencsére büntetést nem szabtak ki, csak tavasszal meg kell csináltatniuk. Szóval lehet, hogy nálatok is ki kell majd béleltetni.
1.
Köszönöm a választ!
Kicsit tételesebben leírnád, hogy mi volt mennyi?
Bocs ,ez évtől akkor van kémény ellenőrzés ,ha kérik .
Ne aggódj a kutyát sem érdekli milyen a kémény belseje .
Nem keresem elő a papírt szóval csak kb nagy vonalakba,de én vettem meg mindent hozzá kb 10000 helyről,így picit olcsóbb volt annál az árajánlatnál amit a közeli 2 boltból kértem.
kazán+puffer 600000
cső 350000 (réz)
radiátorok 400000 (9db)
2 keringető 130000 (kazán puffer között laddomat, puffer és radiátorok között sima keringető)
Aztán a többi pedig minden egyéb amiket nem sorolok fel,de a legkisebb csavartól kezdődően.
Aztán még egy 150000ft-os munkadíj.
Első és utolsó vagyok :)
Az kimaradt,hogy rá egy évre lett egy kombi kazán is rákötve, az már nem volt tétel,de a kötelező körök a gáz miatt vitték a pénzt azért,de 800000ból megvoltunk (mondjuk belevariáltunk nagyon a gáz csövekbe is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!