Nem sok egy kicsit ez a rezsi, amit a tulajdonos állít?
Albérletben vagyunk, a lakás tulajdonosa a következő árakat mondta nekünk rezsire (kerekítettem):
áram: 190 Ft alapdíj + 40 Ft/kWh
víz: 800 Ft alapdíj + 700 Ft/m3
gáz: 1200 Ft alapdíj + 120 Ft/m3
Nem sok ez egy kicsit? A szolgáltatók sajnos nem adják ki a pontos árat, mert ügyfélazonosító kellene hozzá, de az nincs nálam.
Helytől függ, de nagyhából rendben vannak ezek az árak.
Egyedül a víz alapdíjról én nem tudok, a köbméter stimmel.
ezeket mind megtudod nézni a neten a szolgáltató oldalán.. nekünk az áram eon,a gáz főgáz a víz dél zalai és mindegyiknek rajta van az oldalán minden. A víznél természetesen a pontos lakhely kell mert a szomszéd településen már más az ára,hiába ugyan az a szolgáltató.
De a víz nekünk pl bruttó árakba a víz:343ft alapdíj + 540ft/m3. A szennyvíz 343ft alapdíj+ 242ft/m3 + vízterhelési díj 23ft/m3.
A gáznál amúgy olyan 100ft vagy pár forinttal több 1m3 ,de ha azt a 41040 MJ átléped (ha a fűtés gáz akkor nagy az esélye) akkor már más az ár ami több.
A villanyt nézve és most eont nézek A1 1-es tömb 1320kw/év fogyasztásig bruttó 35,31ft Fölötte lévő használatnál 37,75ft/kw ha van vezérelt akkor az 23,54ft/kw. Az alapdíj 1446ft/év, vezéreltnél még 474ft/év
Ja, lehet. Most megnéztem én is. Nálunk 752Ft 1m3 víz csatornadíjjal együtt. Szóval teljesen reális.
Az áram 35,31Ft + valami rendszerhasználati díj.
A gáz bonyolultabb, mert nem m3-ben, hanem MJ-ban van számlázva. De így nagyjából ha átszámolom kb stimmel. (Ebben a cikkben is ezt taglalják: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!