Hogy lehet az, hogy kikaptunk egy 97000 Ft-s gázszámlát amikor eddig átalánnyal 30000 körül fizettünk?
Elszámolt időszaknak bele van írva a számlarészletezőbe tavaly októbertől idén áprilisig. Nem tudom elhinni, hogy ennyi lenne az átalánydíj!
Kerestem régebbi számlarészletezőket, azokban egy hónapos időszakok voltak figyelembe véve, nem értem most miért kell több mint félévnyi összeget beleírni. Rendesen fizettünk mindig! Más is járt így? (FŐGÁZ)
35 m2, 2 konvektor, + főzés + meleg víz, a leghidegebb hónapban 20 ezer volt a számla.
Egyébként jobban jársz, ha átállsz a havi diktálás, (= neten elküldöd az óraállást) és havonként azt fizeted, amit ténylegesen elhasználtál.
Ez hozzá szoktat ahhoz, hogy szinte naponta nézed az órát, a fogyasztást, és akkor már ösztönösen fogod lekapcsolni azokat a konvektorokat, amik esetleg feleslegben mennek.
Nyáron viszont lehet előre takarékoskodni, és mire jön az ismételt tél, valamicske tartalékkal várni...
Ez az összeg nagyon sok! Az átalány is, és a különbözet is. Nem csoda, ha hónapról hónapra éltek, ha közben hat konvektorral fűtitek az utcát. Az én lakásom 41 m2, régi, bár a padlást leszigeteltem. Szigetelés előtt 13 ezer volt az átalány, most 9 ezer, és a nagy tél miatt alig kell ráfizetni.
Egyrészt szerintem jóval nagyobb a ház, mint mondod, másrészt szigeteljétek le a padlást, az nem drága, de sokat számít. És tényleg próbáljatok ésszerűsíteni.
Mindenképp menj be a gázművekhez, hogy magyarázzák el a dolgot, nekem az idén harmadikra sikerült az Elműnek jó elszámolást készíteni, ők is úgy kezdték, hogy 27 ezret fizessek rá, végül párszáz Ft-ot visszakaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!