Volt egy kérdésem áramfogyasztásról. Kijött egy eon által regisztrált villanyszerelő, aki szerint önfogyasztása van a villanyorának. Kértünk az eon-tól bevizsgálást, szerintük teljesen normálisan működik. Lehet tenni még valamit?
Semmiféle ismeretleneket ne engedj a házadba, mert kirabolnak. 2-3 legyetek jelen.
Ilyen adatbőségből nem tudjuk megítélni a fogyasztást. Neked kell tudni, milyen fogyaszók vannak bekötve és mennyit működnek. Nagyon egyszerűen kiszámítható.
Talán az EONtól lehet klcsönözni fogyaszásmérőt, ha pontosan akarod ellenőrizni.
Itt a fő bűnös a bojler, meg a fagyasztó. Ha már elavult dolgok, kijöhet a megadott fogyasztás. Jó lenne napi felbontásra megvizsgálni. Olvasd le naponta (kb egy hétig) és látni fogod.
Legjobb lenne elhívni a hozzáértő barátodat és megtárgyalni vele. Mert jobb egyszer látni, mint százszor hallani.
Szia.
Igazat kell adjak a villanyszerelőnek, ki kell mérni melyik fogyasztó mennyit fogyaszt.
A barátnőméknél is hasonló volt a helyzet, fizettek mint a katona, nem tűnt fel nekik hogy valami nincs rendben. Nekik a bojler 250kw/h fogyasztott havonta, egy öreg 120l Hajdú bojler volt tökig tele vízkővel. miután kipucoltam és rendbe raktam lement 200kw/h környékére. Egy régi orosz gyártmányú fagyasztó ládájuk volt a garázsban és egy régi német gyártmányú 2 kompresszoros hűtő....teljesen ledöbbentem amikor rájuk mértem,mert a kettő gép együtt 10kw/h naponta, a mélyhűtő ebből 7kw/h volt. Vettünk helyette egy új gépet és 2 év alatt visszahozta az árát. És máris olyan fogyasztásnál tartunk mint esetedben.
Egy normális háztartás havi fogyasztása mosógéppel, mosogatógéppel, tv-vel, wifivel 150kw/h körül van, egy 120l bojler fogyasztása 2-3 fővel számolva 200kw/h, szóval a 350-400kw/h fogyasztás még elfogadható, felette már érdemes kutakodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!