Elektromos fűtést szeretnék az én számításom szerint pl 1500w adax vagy stiebel elton kb 15k lenne havonta?
Bocs ez mért érték, de keress rá csak a hővezetési tényezőjére,(0,7-1,4 közötti) és hasonlítsad össze a hőszigetelő anyagokéval, vagy a mai téglával.
MINDEN (azaz még a 6000 ft os kínai gyártmányú) fűtőtest amit digitális termosztát vezérel, az 1 percből annyit megy amennyit a hőveszteseség miatt a beállított hőmérésklet fenntartása igényel. Azaz ez az 1 percből 20 mp-t megy ez akkor érvényes ha SOHA nem kapcsolod ki, azaz nem kell a nagy lehülés miatt erőlködnie a paneloknak. Az adax nem korszerű, csak dizájnos. ennyi amit meg kell fizeni rajta.
Nekem van, azaz volt, de egy hét után visszavittem mert nem volt jó.
Gazdaságtalan. Bele van építve a termosztát, így kételen megmondani, hogy a szoba másik felében hány fok van.
Az a jó ha a fűtőtest az ablak alá kerül, bedugva egy rádió vezérelt aljzatba, és azt vezérli egy termosztát ami a szoba túlsó végében van.
És 2 kw alatt nem érdemes venni, mert mindegy hogy pl 20 m3 levegő 1 kw al való felfűtése 1 óra, vagy 20 m3 levegő 2 kw al való feltöltése 0,5 óra. a fogyasztás ugyan az, csak a hőérzeted jobb a nagyobb teljesítménnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!