Elektromos fűtés mennyit fogyaszt?
"Mennyi lehet ezeknek a havi fogyasztása?"
Magad is ki tudod számolni. 1kWh~40Ft ami annyit jelent,hogy egy 1kW(1000W)készülék kb 40Ft ot eszik meg óránként.Tehát ha egy ilyen teljesítményű fűtőkészülék-ha 0-24 üzemben-megy 1 hónapon keresztül az ~28000Ft.
Amennyiben a szobaajtókat folyamatosan csukva tartjákok,önmagában(egy valójában nem használt) folyosó fűtésének sok értelmét nincs.
2016. dec. 15. 16:40
2/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Bár csak ne lenne használva a folyosó, de a bejárati ajtónk közvetlenül a folyosóra nyílik, és a folyosón keresztül tudunk eljutni mindenhova. Balra a konyha/étkező, jobbra elöl háló, jobbra hátul nappali, szembe fürdő és wc. Minden ajtó zárva van, de szabály szerűen kiszívja a meleget a helységekből a fűtetlen folyosó, főként hogy közvetlenül a bejárati ajtó van az elején. Mikor a szobákba van 20-22 fok a folyosón van 10-12 fok. Beltéri fa szobaajtó ugye nem arról híres hogy tökéletesen szigetel.
Nehéz kérdés. Próbálj itt tájékozódni:
[link]
2016. dec. 15. 17:39
egy elektromos konvektoron van hőfokszabályzó és teljesítményileg meghatározott területet tud fűteni. Mivel minden mást fűtötök, itt csak kis pótlás kell.
[link] [link]
2016. dec. 15. 18:01
Az a baj a folyamatos villamos fűtés,így is-úgy-is sajnos k..va drága lesz.Átmenetileg akkor még egy Siestával is sokkal olcsóbban jössz ki.Én a melléképület-műhelyben is ezt használom.Napi ~8óra 1 fokozaton kb 9-10 napig elég egy palack(~3600Ft).
2016. dec. 15. 22:07
6/15 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ. Hát próba cseresznye, én rendeltem egyet. a neten rengeteget keresgéltem, és olvasgattam, találtam egy kalkulátort is, ahol a folyosó méreteit megadva, kidobta hány wattos panel szükséges. Én egy 1500W-os ADAX VP11 VP1115 KT panelt rendeltem 36900ft-ért ingyenes kiszállítással, 5 év garival. Erről a panelről olvastam a legtöbb pozitívumot. Én úgy gondoltam, hogy ma veszek hozzá egy fogyasztásmérőt is, egy jobb minőséget, és az elejétől fogva azzal fogom használni, így halál pontosan fogom tudni a fogyasztását. Ha ne adj Isten kijönne havi 6-8000ft-ból akkor komolyabban elgondolkozok a komplett ház fűtés cseréjéről, mert a mostani gázkonvektorok közel 60000ft-os gázszámlát csinálnak a 140 m2-es házba. Tudom jobb lenne egy korszerű gázkazán+radiátor, de az közel 1 Milliós kiadás, annyit meg nem szánnék rá pluszba a szigetelésen kívül, ami tavasszal esedékes.
Laktam én is régebben ilyen típusú lakásban. Én is próbáltam villannyal felfűteni a folyosót, de a villanyszámla elrémisztett. Utána azt a módszert alkalmaztam, hogy a konvektorral fűtött helyiségek folyosóra nyíló ajtajait nem zártam be (csak a gyerek csukta magára az ajtót) és így tulajdonképpen gázzal, fűtöttem fel a folyosót. Sokkal kedvezőbb ez a módszer anyagilag, mint elektromosan fűteni a folyosót!
2016. dec. 16. 10:25
8/15 anonim válasza:
Szia.mi elektromos panelekkel fűtünk 40m2 házat 18-20 fok van napi (a mostani mínuszok miatt) 35-40 kwh.tehát nem olcsó,de kényelmes.
2016. dec. 16. 17:25
9/15 anonim válasza:
Előző vagyok.annyit szeretnék még hozzáfűzni hogy nem fogyaszt óránként 1kwh-ot.mert termosztátos ha felfűtött akkor ki-be kapcsol és csak másodpercekig működik.úgyírják hogy 0 fokos kinti hőmérsékletnél 6-8 órát működik a panel.de most sajnos -10 fok is van így az enyém megy 10 órát is.
2016. dec. 16. 17:33
"Ha ne adj Isten kijönne havi 6-8000ft-ból "
Nem akarok ünneprontó lenni,de nem fog.
Tényleg szép csili-vili cucc,de a fizikát sajnos
nem lehet +b..ni,1500W az bizony 1500W vagy forintosítva 60Ft/óra.Jó persze termosztátos cucc,nyílván nem fog 0-24 üzemben menni,de ha csak napi ~ 8órás fogyasztást produkál az akkor is havi 15 rongy. :-( Az első vilanyszámla után azért írj majd egy visszajelzést. Sok sikert.
2016. dec. 16. 17:34
Kapcsolódó kérdések: