Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Meglehet élni 120 ezerből ha...

Meglehet élni 120 ezerből ha 40 ezerért bérlek egy szobát?

Figyelt kérdés
Ha kajára egy hónapba 20 ezret számolok az reális?

2017. jan. 6. 18:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Szűken meglehet, de többet számolj kajára tényleg, mert 20 ezer Ft kevés.
2017. jan. 6. 21:22
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Jól írta egyik előző, tanulj meg főzni, azzal sokat spórolhatsz, és egyben emelheted az étkezés változatosságát és "egészségi mértékét" is. Legalább alap dolgokat, elsősorban paprikáskrumplit, lecsót; babból, borsóból, lencséből, krumpliból főzeléket/levest, és káposztából is vannak jó étkek. Tészták (sajtos, mákos, diós, lekváros, milánói, bolognai, stb.). Érdemes alkalmazkodni az idényekhez, pl. nyáron olcsóbb a paprika, paradicsom, mehet a lecsó, paprikáskrumpli unásig, tökfőzelék ősszel, mikor a tök érik, lejjebb megy az ára, satöbbi. Estére vagy reggelire melegszendvics teával, keksz tejjel, kakaóval, tejeskávéval, estére esetenként tejbegríz, tejleves. Ezek talán a legolcsóbb kaják, ugyanakkor tartalmasak is, és ha ezeket megtanulod megfőzni, akkor már egész változatos étrendet tudsz kialakítani magadnak, viszonylag olcsón.

De 20.000 Ft akkor is kevés lesz, szerintem inkább 30-40 közé lődd be, ez a minimum, amiből úgy-ahogy normálisan lehet étkezni, napi legalább két, de inkább három alkalommal.

(És nem, a napi 6 zsömle 15 deka szalámival nem sorolható a normális étkezés kategóriába.)

2017. jan. 6. 23:30
 13/24 anonim ***** válasza:
50%

20 ezer elég kajára.

1 kg csirkecomb 300-350 forint.

Negyed kiló rizs 60 forint.

360 forintból kijön az alap kaja. Ez havi 11 ezer forint. Inni csapvizet kell.

Emellé kell még zöldség az elég drága lehet, de van ami olcsó pl. cékla, retek, kínai kel, néha brokkoli.

Plusz szedsz valami multivitamint.

Ha marad pénz, reggelente tojás, este meg túró.

2017. jan. 7. 02:38
 14/24 anonim ***** válasza:
50%

De azért a kérdezőnek van pénze, 40 az albérlet, kb 15-20 lesz a rezsi, 60e forint marad.

Ha havi 10+10et félrerak(vészhelyzet és költőpénz) akkor is marad 40e forintja kajára

2017. jan. 7. 05:22
 15/24 anonim ***** válasza:
75%
Fizikailag és szellemileg is megvisel majd a spórolás.Én havi kajára,ha csak 20 000 költenék,a hónap kőzepére már fngani nem lenne erőm,pedig én csak 70 kiló vagyok.Kell a változatos étrend.
2017. jan. 7. 09:57
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
#13 én akárhol nézegettem, sehol nem láttam 500 ft alatt csirkecombot, legfeljebb a kutyatáposnál. És azért csak kell olaj, só, bors, egyéb fűszerek is mellé, szóval csirkecomb rizzsel inkább 600 Ft körül van, mire elkészül (csak alapanyagárban). Ez csaknem a duplája annak, mint amit számoltál.
2017. jan. 7. 09:58
 17/24 anonim ***** válasza:
#16: Csirkecomb farrésszel 299-350 mindenhol. (Interspar, CBA, Auchan, Tesco, Vásárcsarnok). Ez vízben saját zsírjában megsül, semmi nem kell hozzá csak só meg víz.
2017. jan. 7. 15:21
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Jaa, hát nem mindegy, hogy házat veszek, vagy házat veszek haszonélvezővel...

Egyébként pedig biztosan nagyon finom lehet minden nap sós lében sült csirkecombot enni. Farháttal. Egy, max két hétig, aztán már hányingere lesz még a szagától is.

2017. jan. 7. 15:32
 19/24 anonim ***** válasza:
Pl. itt van 299-ért most: [link]
2017. jan. 7. 15:33
 20/24 anonim ***** válasza:
50%

Csirkemáj is 280 Ft 1 kg. A farrészes csirkecomb, nem farhát, sült csirkecomb lesz belőle, teljesen jó. Csirkemájból meg rizses hús.

De te gondolom eszed a felvágottakat amik 50%-ban a fehér takonynak hívott anyagból van, mert az változatos!

2017. jan. 7. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!