Szerintetek havi 90-100 ezerből meglehet élni albérletben?
Nincs konkrét lakás. Ennyiért 40 nm körül vannak, egyedül élnék.
Azért 160 ezerből meglehet lenni. :)
hát karcosan!
ha mondjuk a rezsit is 40 ezerre számoljuk, akkor marad 10-20 ezer forintod kajára , tisztálkodó szerekre, bérletre, ruhára, váratlan kiadásokra.
NEM , sajnos ez még a kajára se elég. max ha egész hónapban kiflit eszel májkrémmel.
én már inkább kivennék egy szobát egyetemistákkal. ott jó eséllyel találsz olyat , ahol 40-50 ezerért van a szoba, rezsivel együtt. úgy maradna pénzed kajára és egyéb alap dolgokra. de persze úgy se dőzsélhetnél.
igen, sajnos ez ma magyarország.. és még nem is minimálbért keresel, hanem többet.
40.000 lakbér ÉS rezsi együtt, vagy rezsi extra?
Ha extra, akkor nem. Rezsire a 20-30.000-et megint rá kell számolni (minimum), ételre is legalább ennyit (szegényesen). AKkor már kimerítetted a büdzsét.
Ha rezsivel együtt, akkor igen, elmegy ugye 20-30.000 ételre, marad 20-30.000 más szükségletekre. Nem igazán élet, hanem tengődés, de legalább önállóság.
20-30 ezer ételre azért sokunknak kicsit sem szegényes (nekem speckó étrend is belefér, 1600 ft/kg a cukrom pl. s az olcsó gabonák, hüvelyesek is kiesnek. igen jókat eszem és bőségesen, s szerintem egészségesen is), sosem költöttem többet, max. ha étterembe mentem, de azt sem bírnám gyakran. Jóval alá lehet menni, de az már nem optimális.
Valamelyest persze emberfüggő ez (nem is a kalóriaigény miatt, nagyon olcsón lehet plusz kalóriát bevinni, ha már megvannak a szükséges tápanyagok), de a többi költség még sokkal jobban szóródik. Mindenkinek más elkerülhetetlen kiadásai vannak, a rezsiről pedig végképp nem lehet sokat mondani.
Havi 20 ropiban nemigen lesz hús, zöldség, gyümölcs... Miből futja majd gyógyszerre. Kajára számolj 40-et,persze ha hazajársz ősökhöz feltankolni minden hétvégén, akkor 20ból is pálya:)
Ha nem marad min. 60-70ezred a bérleti díj + rezsi után, akkor nélkülözni fogsz. Nem csak enni kell. Ruhák, háztartás, váratlan kiadások
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!