Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mit csinálunk rosszul a...

Mit csinálunk rosszul a vízfogyasztásnál?

Figyelt kérdés

Külön vízóránk van a fürdőben, és barátok mondták (többen is), hogy nekik jóval kevesebb a teljes fogyasztásuk, mint nálunk csak a fürdőben. 7-8 köbméter fogy el havonta. Ketten vagyunk, a barátom naponta zuhanyzik, én h-p a munkahelyemen szoktam, szóval csak hétvégen. Egy hónapban 2-3x fürdök, de messze nincs tele a kád sosem. Mosni kb heti 2x szoktam, azt hiszem, 80 perces a program. Ezen kívül fogmosás, meg reggelente megmosom az arcom, kb 3 percet folyik olyankor a víz (nem maxon) a mosdókagylóban. Felmosáshoz is itt engedem a vizet, mondjuk 5 liter hetente.

Kis túlzással napi 1 zuhanyzás erejéig használjuk a fürdőt, és elmegy 8 köbméter, míg a barátaink 5-6 köbmétert hasznalnak mindennel együtt. Valamit rosszul csinálhatunk, amire esetleg nem is gondolunk?

2016. júl. 7. 13:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Akkor valamit nem láttok tisztán a saját vízfogyasztásotokkal kapcsolatban, vagy nem valljátok be magatoknak sem.

Kifejezetten spórolós, amit leírtál. Pl. hogy te nem is fürdesz ott.

Nálunk nincs külön óra, a mosogatás is ehhez jön hozzá, folyó vízzel.

Hajmosásnál elég sok vizet elhasználok, mert derékig érő hajam van és más lefürdik annyi idő alatt, mire én bevizezem az egész hajam. :D

Valamit nem számoltok bele. Vagy rossz az óra.

2016. júl. 7. 20:16
 12/12 A kérdező kommentje:

Ma reggel direkt megfigyeltem (remélem, nem leszek mostantól házisárkány:)), hogy a barátom egy örökkévalóságig zuhanyzik, lehet, így jön össze.

Amit a 10es ír, jó ötlet lenne, én is gondoltam rá, hogy gyakrabban nézegetem az órát. Ha minden el van zárva, a kismutató meg sem mozdul, ezt már ellenőriztük. Viszont nincsenek tizedesek, egész köbmétereket mutat csak, még egy zuhanyzás alkalmával sincs igazán változás, szóval hogy összehasonlítsak egy-egy zuhanyzást (ez volt az eredeti ötletem), lehetetlen. Majd beszélek a barátommal, hogy próbáljon meg vmivel gyorsabban zuhanyozni...

2016. júl. 8. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!