Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mit csinálunk rosszul a...

Mit csinálunk rosszul a vízfogyasztásnál?

Figyelt kérdés

Külön vízóránk van a fürdőben, és barátok mondták (többen is), hogy nekik jóval kevesebb a teljes fogyasztásuk, mint nálunk csak a fürdőben. 7-8 köbméter fogy el havonta. Ketten vagyunk, a barátom naponta zuhanyzik, én h-p a munkahelyemen szoktam, szóval csak hétvégen. Egy hónapban 2-3x fürdök, de messze nincs tele a kád sosem. Mosni kb heti 2x szoktam, azt hiszem, 80 perces a program. Ezen kívül fogmosás, meg reggelente megmosom az arcom, kb 3 percet folyik olyankor a víz (nem maxon) a mosdókagylóban. Felmosáshoz is itt engedem a vizet, mondjuk 5 liter hetente.

Kis túlzással napi 1 zuhanyzás erejéig használjuk a fürdőt, és elmegy 8 köbméter, míg a barátaink 5-6 köbmétert hasznalnak mindennel együtt. Valamit rosszul csinálhatunk, amire esetleg nem is gondolunk?

2016. júl. 7. 13:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A tusolás közbeni szex "megdobja" a vízfogyasztást(is)!=D

Tapasztalat.

2016. júl. 7. 13:10
 2/12 A kérdező kommentje:
Egyszer próbáltuk, még az előző albérletben, nem jött be. Szóval ezt kizárhatjuk.
2016. júl. 7. 13:18
 3/12 anonim ***** válasza:
férjem is naponta zuhanyzik....kb 2 kádnyi vízbe
2016. júl. 7. 13:33
 4/12 anonim ***** válasza:

Tényleg sok.

Mi ketten vagyunk kb. heti 10 zuhanyzás minimum, mert edzőteremben is tusolunk. Nyáron simán lehet 20 is hetente otthon.

2 havonta fogy el 10 köbméter!

Ebben bene van a kézi mosogatás folyóvízben, plusz a mosógép is.

2016. júl. 7. 13:35
 5/12 anonim ***** válasza:

Nálunk is olyan 6 fogy el kb., 2 főre. Nem spórolok különösebben.

De ehhez képest a 7 egyáltalán nem sok. Szóval nem biztos, hogy rosszul csináltok valamit.

Ha kétségeitek vannak, akkor érdemes átnézetni a vízórákat, csöveket, hogy minden rendben van-e.

Ami a leírtakból feltűnt, hogy folyatod a vizet reggeli készülődéskor percekig. Én pl. fogmosáskor mindig elzárom, nem folyik közben végig. 3 perc azért elég hosszú idő, ha folyamatosan folyik a víz.

Lehet, hogy ilyen apróságokon jön össze ez a plusz 1-2 köbméter.

2016. júl. 7. 13:36
 6/12 anonim ***** válasza:

Egy fürdésnél a kád elnyel 50 liter vizet. Ez még nem igazán sok.

A mosógép, az egy dolog, hogy 80 perces program, de annak számolj utána

- előmosás, főmosás 2 x 50 liter = 100 liter

- öblítés szintén 2 x 50 liter = 100 liter,

vagy is mosásonként 200 liter, hetente 2x = heti 400 liter, 1 hónapban = 800-1000 liter = 1 m3/hó csak a mosás!

És ez azt jelenti, hogy minden mosás alkalmával csak egyetlen 1x töltöd meg a gépet mosni-valóval!!!

Márpedig ezt kötve hiszem!!!

2016. júl. 7. 14:31
 7/12 A kérdező kommentje:

Így, hogy leírtam, valóban soknak hangzik az a reggeli vízfolyatás, de talán a 3 perc túlzás is volt. Megnyitom, de nem úgy, hogy ömlik a víz, megmosom az arcom, nyakam, fülem, ennyi. Nincs az 3 perc.

A mosógépes témához: a heti 2 mosást úgy értettem, hogy hetente összesen 2x indítom be a mosógépet. És előmosás sincs.

Az jutott nekem is eszembe, amit valaki írt, hogy talán a barátom elpancsol zuhanyzáskor egy kádnyi vizet.

2016. júl. 7. 15:24
 8/12 anonim ***** válasza:
lehet hogy rossz a vízóra, cseréltesd le. De az a saját költséged lesz.
2016. júl. 7. 17:18
 9/12 A kérdező kommentje:
Február óta lakunk itt, az előző lakók felennyi vízdíjat fizettek, úgyhogy attól tartok, az óra jó...
2016. júl. 7. 17:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

- Ha nem folyattok vizet, akkor meg kell figyelni a vízmérőt. A kis keréknek nem szabad forognia, még nagyon lassan mozognia sem. Ha így van, nincs számottevő vízszivárgás, csőtörés, csőrepedés.

- Ha több órára elmentek otthonról, és nincs pl. elindítva a mosógép, tehát nincs vízfogyasztás, akkor indulás előtt meg kell nézni a vízmérőt (ha van tizedes érték, akkor azt is), ha nincs akkor is az utolsó számjegy(részlet) pontos állását. Ha hazaérve, 8-9 óra alatt sincs változás, akkor biztosan nincs kis szivárgás sem.

- Egyes, nagyobb vízhasználatok (zuhanyzás, fürdés, mosás stb.) előtt és után is le kell írni a vízmérőállást, és pontosan meg lehet tudni, hogy mire, mennyi fogyott. Ezt, tulajdonképpen, elég néhány napig tenni.

Most, meleg időben, akkor sem gond a mérőleolvasás, ha aknában van a mérő. Nem -10 °C-ban kell kimenni fürdés után.

2016. júl. 7. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!