Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Villanykazán várható fogyasztá...

Villanykazán várható fogyasztása KW / hó?

Figyelt kérdés
140m2-es családi házba (2szint x 70m2) villanykazánt tervezünk beüzemelni. Belső lambéria ill. tetőszigetelés, a falak viszont szigeteletlenek kívülről. 10 db radiátor összen jelenleg 150L víz a fűtésrendszerben Hogy lehet kiszámolni, kb hány KW/hó lesz a fogyasztás? Van e vkinek hasonló méretű háza (légköbméter kb 350m3) aki villanykazánnal fűt?

2016. márc. 13. 15:52
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Nem számoltam.

Ez nem számított adat, hanemaz óráról LEOLVASOTT !!!

Ennyit fogyaszt a villanykazán, ami a pufferba küldi a vizet, kb 2-3 óránként, amikor épp van vezérelt áram.

2018. nov. 28. 11:27
 22/36 anonim ***** válasza:
Igenis. :)
2018. nov. 28. 11:52
 23/36 anonim ***** válasza:
Te amugy reklámozni akarod a villany kazánt!
2019. márc. 4. 22:17
 24/36 anonim válasza:

Teljesen valós adatokat és tapasztalatokat írt le a kérdező.

Nálunk 10 Kw-os napelem rendszer van, 15 kw-os kazán, ami 6Kw-nál többet még nem fogyasztott pillanatnyi felvételnél. Központi fűtés, ami 32-42 fokon kényelmesen üzemel külsőhőmérséklettől függően és 150 nm-es kisméretű téglás hőszigetelővakolatos 100 éves felújított parasztházban lakunk. A villanyóra oda-vissza számlálós és annyit termelünk fűtésiszezonon kívül, amennyit fogyasztunk éves szinten, így egy vasat sem fizetünk. Fűtésen kívül villanybojler, szárítógép és minden elektromos nyalánkság megtalálható.

Napelem, villanykazán, Eon hálózatbővítéssel együtt 3.2 millio-ból jött ki, amit kb 8-10 év alatt kifizetnék villanyszámlára.

És számomra is fontos, hogy nincs füst és nincs co2 kibocsátásom!

Engem is rengetegen riogattak, villanyszerelőtől elkezdve elméleti számolgatós emberekig, szomszédtól a plébánosig mindenki. Makacs voltam, megcsináltam, megérte!

2019. ápr. 7. 00:45
 25/36 anonim ***** válasza:
Ha van mérőd, igazán írhattál volna energia adatokat is.
2019. ápr. 7. 08:48
 26/36 anonim ***** válasza:

# 24

Klima és napelem kombinácioval valoszinü megusztad volna min 1 millioval olcsobban ugyan ezt, és lenne nyáron hütésed is teljesen ingyen.

2019. ápr. 7. 13:31
 27/36 Kishuta válasza:

Klímával fűteni (H-tarifával) valóban megéri, de nem szabad elfelekdezni arról, hogy aki pl. radiátoros vagy padlófűtéses hőleadáshoz szokott, annak bizony nagyon zavaró az állandó légmozgatás, kvázi huzat. Tehát egy dolog az ár, másik dolog pedig a komfort. De ha valaki ezt meg tudja szokni akkor valóban jó választás lehet.

2019. aug. 30. 15:14
 28/36 anonim ***** válasza:
Ha olyanok a falak, ablakok, bútorozás, hogy bele kell ülni a légsugárba. Engem a zaj zavar, az máshová ülve is zaj (tudom, ezzel egyedül állok, az átlag magyar a vasárnapi nótaműsort hallgatva csinál bármit).
2019. aug. 30. 16:31
 29/36 anonim ***** válasza:
A klimát kicserélhetitek hőszivattyúra is. A nepelem megtérülése általában 10-12 év, mig a hőszivattyúknak sok esetben jóval rővideb.
2019. aug. 30. 16:40
 30/36 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező , válaszolók !

Ha most kellene egyszerű\olcsón\ gazdadágos fűtési rendszert vállaszani mi lenne ?

Egy 95 m2 CSOK házra .

2020. jan. 30. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!