Mik a tapasztalatok vagy a vélemények, a gáz üzemű fűtésről? Konvektoros/parapetes kontra Központi gázkazán?
Az érdekelne, hogy fizetés szempontjából melyik a jobb? Én konvektoros/parapetes-t használtam idáig családi házban lakom és ahova költözök ott is az van csak fel szeretném újítani és kérdés hogy maradjon vagy mennyen a konvektor. Nézegettem ezeket a látvány konvektorokat és meg kell mondanom jól néznek ki.
Mennyivel lenne több vagy kevesebb egy ilyen felújítás után a rezsi? És mik a tapasztalatok főleg azok véleményére lennék kíváncsi akik már használták a központi gáz kazános megoldást és a géz konvektort/parapetes-t. Vélaszokat előre is köszönöm.
Szerintem a kondenzációs gázkazán tudja adott egységnyi gázból a legnagyobb hasznos hőmennyiséget előállítani.
A konvektorból a forró füstgáz az utcára távozik, szerintem ez jelentős veszteség. A kondenzációs kazán még a meleg füstből is visszanyer valamennyi energiát. Legalábbis ezt lehet olvasni mindenhol. Aztán lehet, hogy csak ügyfélkábítás.
Az biztos, hogy egy vezeték nélküli szobatermosztáttal nagyon kényelmes fűtési mód.
A látvány konvektornak az átlag konvektornál rosszabb a hatásfoka. Konvektoros fűtèsnèl nem egyenletes a hőmèrsèklet eloszlás. Minden egyes konvektornál van vesztesèged.
Kondenzációs kazánnak legjobb a hatásfoka, egy hejen van vesztesėged, a radiátorok egyenletes hőmèrsèklet eloszlást biztosìtanak. Komfortosabb.
Kedves utolsó! HA nincs, akkor javaslom, hogy tetess a radiátorokra termosztatikus szelepet, és fejet. Ezzel minden szobában külön tudod állítani a hőmérsékletet.
A kérdésre válaszolva, egyértelmű, hogy a kondenzációs kazán a leghatékonyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!