Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Melyik a legjobb minőségű...

Melyik a legjobb minőségű vegyes tüzelésű öntvény kazán?

Figyelt kérdés
melyik a legjobb márka?Szeretnék venni egyet.A viadrusra gondoltam.Olyan kazánt szeretnék,ami kibírja életem végéig.Kb 300 ezret szánnék rá.

2016. jan. 15. 17:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A Viadrussal szerintem nem nyúlsz mellé jó kazán. Én is annak idején nagyon vacilláltam rajta, de végül is egy jóval olcsóbb török (Maximus) kazánom lett.

A konkurensek közül pont a súlya miatt választottam ezt.

Ebből 4 tagos 21kW-ost vettem. Egy 100nm-es régi építésű szigeteletlen, régi nyílászárós házat a legnagyobb hidegben is kifűt.

Ez 239kg. Az elvileg jóval vastagabb falvastagságú Viadrus, szintén 4 tagosból 252kg. Gyakorlatilag 13kg mindössze a különbség. Én ezt nem mondanám jelentősnek. Ezért a 2mm és 5mm falvastagsági adatok is elég érdekesek...

A lényeg, 6 éve használom a kazánt, teljes megelégedéssel. Egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt az olcsóbb típust választottam. Nekem se a rostéllyal, se visszafüstöléssel nincs semmi problémám.

Az biztos, hogy lemezkazánt soha nem vennék. Sajnos volt, de soha többet! 10-15 évet kibírnak a lemezkazánok is ha arról van szó. De az öntvényt még akár az unokáid is használni fogják.

2016. jan. 22. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!