Szerintetek mi a legjobb módszer a számlák befizetésére?
Én is csoportos beszedéssel fizetek 40 éve. Olyan számla-csomagom van, amiben ez talán 6 forint tételenként. Ennyiért a túloldalra nem mennék át, nemhogy a Postán félórákat sorbaálljak, miközben mindenki a nyakamba prüszköl. Ráadásul a múltkor egy csekket kaptam, mentem a postára, nem volt annyi készpénzem, bankkártyával fizettem és 300 forint díjat kértek el miatta.
Végig kell olvasni a bankok ajánlatait a neten és a legkedvezőbbet kínálóhoz személyesen is bemenni, hogy tényleg úgy van-e?
Tapasztalat szerint több hiba is előfordulhat. Van adminisztratív hiba, amikor elütnek egy tizedet vagy századot, s kapsz egy 800.000-es sárga csekket. De olyan is van, hogy a szolgáltató néha elküld egy kamu befizetési felhívást egy már befizetett összegre, s van, aki újra befizeti. Ezért az egyedül üdvözítő módszer a sárga csekk és a befizetés után minden csekkszelvényt adminisztrálni és eltenni.
Ha automatikus befizetésre térsz át, akkor ezeket a csekkeket a rendszer automatikusan befizeti, s a gyakorlatban azt sosem kapod vissza, vagy pár hónap huzakodás után jóváírják, vagyis az évek folyamán levonogatják a következő számlákból.
Ne bízz a szolgáltatókban Magyarországon. Mindenhogy megpróbálnak átverni és lehúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!