Melyik a legjobb minőségű vegyes tüzelésű öntvény kazán?
Nagyon jó minőségű a Viadrus vegyestüzelésű (sőt, nyugodtan mondhatjuk, hogy a Török kazángyártók erről koppintották sajátjukat), de jóval kissebb a rakodónyílása, (mely ha szükségszerűen több tagot kell beépíteni) hát igen bosszantó tud lenni ha nem fér be egy méretes rönk, csakis hasgatva... A füstjárat bordái nemcsak útban vannak, hanem olyan túlzóan sűrűn vannak, hogy egy kínszenvedés a takarítás! Ajánlatos mindenféleképpen a KONIX (-koromeltávolító) rendszeres használata!
A Török kazánok nem olyan rosszak!
- hozzászólva a sokak által emlegetett füstvisszaáramlásra: ez egyrészt a nagyobb rakodónyílásra vezethető vissza ès főképp az elégtelen kémény-huzat (szűk keresztmetszet, vagy alacsony kémény).
Tény és való, hogy a Török tényleg kevesebb falvastagságú, de nem jellemző az anyagfáradás, lyukadás!
Én is sokat vacilláltam mit is vegyek, de az ára vitte s prímet..
8-éve van beépítve és hibátlan!
Fűtésszerelőként van tapasztalatom, referenciám mindkettővel.
Lyukadás mindkettőnél előfordult már, de csakis mechanikus behatások miatt, pl kiütötték az oldalát-v-hátfalat tüzelővel vagy kaparóvassal (vagypedig forró kazánra hidegvízzel töltöttek rá)..
Na akkor látszott a különbség! Van!
De itt is kemény árkülönbség is van tagonként!
Szóval, mindkét kazántípusnál volt már javítás és mondanom sem kell melyik tulajdonos volt mérgesebb...
Nem írogatnék csak úgy a levegöbe, igen ki szokták ütni, már többször cseréltünk főként hátsó tagot.
Mondjuk a legtöbb esetben a makacs lerakódás leerőszakolása közben, mely általában a nedves vagy nyers fával való tüzelés következménye...
Ezekből a lyukakból tudom, melyik milyen falvastagsággal bír.
Török 1,5-2mm a hátfal
Viadrus változó 3-5mm de ennél törni szokott a rostély, -persze ezt is "túlpucolták"
Tényleg! Rostély!
A Török kazánon ritkább a rostély, ezáltal hamarabb lehullik az aprófa parázs és az apróbb szemü szén sem az igazi bele..
És pont az ellenkezője a Viadrus, túl sűrü a rostély, sokszor bealszik a fele tűztér, úgy eldugítja, beleszorul a hamu..
Lehet,hogy inkább lemezkazánt vennék.A lényeg,hogy 10 évet bírjon ki.Mi a véleményetek,elég lenne nekem 10 évre,többre nem is kellene.ide másolom a linket,ahol kazánt vennék.
ezt néztem ki.A véleményeket,válaszokat előre is köszönöm.
Rákérdeztem az én szerelőmnél is, ő pl. még csak török öntvény kazánnál találkozott mechanikai behatás által okozott lyukadással, elviekben nem zárja ki ő sem, hogy vadállat bánásmód mellett ne lehetne a Viadrust vagy a Berettát is tönkretenni, de ezek már elég szélsőséges esetek. Remélem nem azért mondasz le az öntvény kazánról, mert volt ilyen tapasztalat, hogy user-error miatt néhány esetben javításra szorult. Ez majdnem olyan lenne, mintha azért nem vennél Kawasaki motort, mert már ketten is elestek vele... Be kell tartani néhány előírást a használatára vonatkozóan, ha erre oda van figyelve, akkor várhatóan örök életű lesz az öntvénykazán. 58kw pedig nem tudom, hova kell, én
egy ilyennel fűtök ki 120 m2 családi házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!