Mennyi fát veszel/vettél idén?
Az jó sok!
Én négy erdei tölgyet vettem. Jól ki is van már száradva. Általában ennyit szoktam, de gondolkozom rajta, hogy vegyek-e még. Legtöbbször ki szokott tartani ennyi is. Egy 100nm-es szigeteletlen házat fűtök vegyesen, nappal fával, éjjel gázzal.
6 m3 száraz parketta véget /tölgy,kőris/
1 t keményfa brikettet,1 osztályut .
10-12 erdei m3 bükk.
100m2-es földszintes szigetelt ház. Tisztán fával fűtök, egy korszerűnek még jóindulattal sem nevezhető szovjet gyártmányú Vinyisztó kazánnal. Viszont meleg van, az biztos.
Fával én is fölfőtök nappal kellemes 23-24 fokra. Így a gáz éjjel szinte be se kapcsol, csak hajnalban 21,5 fokra állítva. De van hogy inkább este 10 körül is még jól megrakom és ha nincs extrém hideg, akkor kitart reggelig. (Gázzal a gatyámat ráfizetném ha ilyen meleget akarnék csinálni. Pedig a gázkazán se valami régi gagyi (2011 Wolf).)
Nekem vegyesből egy 2009-es török "Maximus" öntvény kazánom van.
2 m3-t, csak a kinti tüzelésre, grillezésre, téli hangulat világitásra.
Bent annyira jó a szigetelés, hogy 160m2-re csak 1800m3 gáz fogy, igy nem éri meg a fával fűtés nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!