Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mi az a havi részszámlás mód...

Mi az a havi részszámlás mód a gázosoknál?

Figyelt kérdés
Új albérletbe jöttem pár hónapja, és jött egy levél, hogy elmaradt a havi óraállás bediktálás háromszor, és átváltottak havi részszámlás módra. Mit jelent ez? Fizettem eddig két gázszámlát, akkor azt mi alapján számolták ki?
2015. febr. 12. 21:37
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, mivel ilyen óraállás diktáláshoz eddig még nem volt szerencsém. Az előző albérletemben ezt nem én intéztem, azaz csak az óraállást küldtem el a tulajnak. Amúgy semmi felszólítás nem jött, hogy mondjam be, sőt, a csekkek is jöttek normálisan, és azt hittem, a gázosok vagy közös képviselő dolga a leolvasás. Hát akkor igyekszem nem sokat fogyasztani, amúgy is alacsony rezsijű a lakás. Ha éves részen 33 m3 * 12 hó alatt fogyasztok, akkor meg visszaadnak pénzt? Amúgy ha többlet lenne, az sem hiszem, hogy több lenne 10-15 ezernél egy évben, mivel télen is kb. 6500-at fizetek egy hónapra gázt, és 1 m3 gáz kb. 150 ft, azaz a 33 az olyan 4950, bár nem tudom, ez hogy működik.
2015. febr. 12. 23:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Bár most elég enyhe az idő, megnézheted pl mennyit fogyasztasz egy hónap alatt a fűtéssel.
2015. febr. 13. 10:32
 13/13 kovpet ***** válasza:
Szerintem havi diktálással csináld. Mert mi van, ha nem leszel ott egy évig? Beköltözéskor gondolom, rögzítettétek az óraállásokat. Kiköltözéskor is meg kell tenni és akkor lehetsz biztos abban, hogy nem más után fizetsz és a tulaj is akkor tudja, hogy nem maradtál az adósa a fogyasztásoddal. Így tiszta a helyzet.
2015. febr. 13. 11:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!