Mi az a havi részszámlás mód a gázosoknál?
Figyelt kérdés
Új albérletbe jöttem pár hónapja, és jött egy levél, hogy elmaradt a havi óraállás bediktálás háromszor, és átváltottak havi részszámlás módra. Mit jelent ez? Fizettem eddig két gázszámlát, akkor azt mi alapján számolták ki?2015. febr. 12. 21:37
1/13 anonim válasza:
Megnézik az előző év fogyasztását és azt elosztják 12-vel.
2/13 A kérdező kommentje:
És akkor minden hónapban ugyan annyit fizetek? Vagy ez mi? Azt írják, a havi részszámla mennyiség 33 m3/hó. Ez sok / kevés? Mennyi pénzben?
2015. febr. 12. 21:47
3/13 anonim válasza:
33 m3 az kevés.Persze attól is függ,mekkora az albérlet, a meleg vized honnan van,ill. gázzal fűtesz-e?
4/13 A kérdező kommentje:
48 m2 az albérlet, gázzal fűtök és tusolok, a sütő az villany. Ez a részszámla valami töredéke a teljes számlának, vagy ez csak valami éves tájékoztatás?
2015. febr. 12. 21:59
5/13 anonim válasza:
Akkor kevés.Volt egy gázfogyasztás,diktálás alapján az előző évben.Amikor leolvasták a gázórát,a kezdő és a vég érték közötti részt elosztották 12--vel.Ha előző évben több volt a fogyasztás,mint amit diktáltak(bármilyen okból) akkor azt a leolvasás után egyben kiszámlázzák.Szerintem teljesen jó átalányt fizetni,mert tudod,hogy mindig ugyanannyit kell fizetni 1 hónapban.Viszont érdemes havi 10-20 m3/hó többet fizetni(1-2ezer forint)így ha keményebb tél van pl. akkor sem ér meglepetés.Én a helyedben havi átalányban kb. 60-70 m3 fizetnék,és jövőre korrigálnék,ha túl sok/ kevés.
6/13 anonim válasza:
Ja,böngészd át a számlát,rajta van,mikor jönnek éves leolvasásra.
7/13 A kérdező kommentje:
Kösz a sok hasznos infot! Holnap majd átnézem részletesen a számlát. És hogy kell többet fizetni, nem fix összegre jön majd számla? Gondolom jövő januárban nem lesz nagy az eltérés, ha fix összegeket fizetek, mert nyáron többet fizetek majd, mint kellene, télen meg kevesebbet.
2015. febr. 12. 22:17
8/13 anonim válasza:
De fix összeget kapsz,de csak a 33m3 után havonta.Aztán a leolvasáskor foghatod a fejed,ha egyszerre kell x összeget befizetned az éves leolvasás után.Ezért írtam,hogy emeltesd meg.Az megemeléshez fel kell hívni a szolgáltatót,és megmondani,hogy x m3 szeretnél fizetni átalányt havonta és meg fogják emelni már a következő csekken.Lehet,hogy nálad a tulaj tudja csak megcsinálni,kivéve,ha a számla hozzád megy.
9/13 anonim válasza:
Pl most is meg tudod nézni az órádon, hogy mennyit használsz el 1 hónapban. Mivel fűteni kell, többet is használsz, mint nyáron jóval. A 33 km éves fogyasztásban 396 km. Ha ennél több fog elfogyni, kapsz az elszámoláskor a többletről szép összeget. Próbáld meg, hogy ismét diktálni tudjál nekik. Remélem, az óraállást leírtad költözéskor?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!