Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Lehet, hogy elszámolták a gázt?

Lehet, hogy elszámolták a gázt?

Figyelt kérdés

A legutóbbi számlámon nincs induló és záró mérőállás se feltüntetve, se az, hogy becslés vagy diktálás alapján történt-e a leolvasás, csak a fogyasztás. ALbérletben lakom, a tulaj szokta a diktálást intézni.

A dec. eleji számla szerinti és a mai mérőállás közt a különbség kb. 150 m3, a legújabb számla szerint viszont dec.eleje és január eleje közt 190 m3 fogyasztás történt, ami abszurd, hiszen a mai napig nincs annyi december elejétől, nem hogy januárig. Az egységnyi díj nem változott.

Mi történhetett itt?

2015. febr. 2. 15:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Menj be és tölük kérdezd meg.
2015. febr. 2. 15:15
 2/17 A kérdező kommentje:

Csak tudnám, hogy az ilyen emberek minek írogatnak olyan honlapra, ami mások segítségére van kitalálva...

Azt nem fogják megmondani, hogy más került-e ilyen helyzetbe és akkor mi történt...

2015. febr. 2. 15:24
 3/17 anonim válasza:

Olyan számlát még nem láttam, amin nem volt rajta fogyasztás. Biztos, hogy minden oldalát láttad a számlának? Az első oldal tetején szokták jelezni, hogy hány oldalas, illetve hogy elszámoló számla-e.

Internetes hozzáférési felülete nincs a tulajnak véletlenül? Ott már csak feltüntettek valamit...

Én is kaptam nemrég egy elég meredek számlát (17 ezer helyett 180 ezer), de azon egyértelműen ott voltak a rossz fogyasztási adatok.

2015. febr. 2. 15:33
 4/17 A kérdező kommentje:

Az, hogy mennyi a fogyasztás, rajta van, viszont az rossz, annyi fogyasztás a megelőző számla óta máig se történt, nemhogy a számla kiállításáig.

Nem tudom, diktálás rossz-e (elvileg volt diktálva), vagy hogy milyen mérőállást néztek.Egyelőre csak mailt írtam nekik, mert lenne idő a kifizetésig, ha nem válaszolnak, bemegyek személyesen vagy valami.

Csak hogyan bizonyítom, hogy annyi a mérőállás, amennyi? Küldtem fotót, de arra rá lehet mondani, hogy bármikor készülhetett, menő gépem meg nincs, ami dátummal fotóz.

2015. febr. 2. 15:44
 5/17 anonim válasza:
Az irreálisan magas fogyasztást a rendszer nem engedi rögzíteni sem telefonon, sem neten. Megvan egy tól-ig. Ha írtál nekik levelet (és van meghatalmazásod, mert gondolom, nem a te neveden van a fogyasztás), akkor hamarosan kapsz visszajelzést, hogy elkezdik a feldolgozást. 1-2 hét és válaszolnak, aztán kapsz egy jóváíró számlát. Lehet, hogy a tulaj tolta el - bízza rád inkább a beolvasást, abból neki nem lesz kára. Esetleg ellenőrizze pár havonta, ha üldözési mániás.
2015. febr. 2. 15:49
 6/17 A kérdező kommentje:
Ja, ha nem az én nevemen van, akkor válaszolni se fognak? Ez gyönyörű lesz.
2015. febr. 2. 15:51
 7/17 anonim válasza:
Hát, a telefonos ügyintézést nem engedik. A levelezést lehet, hogy igen.
2015. febr. 2. 15:51
 8/17 A kérdező kommentje:
Nem irreálisan magas, de azért 6-7000 forinttal tuti több, mint amennyinek kéne lennie. Konkrétan majdnem a duplája annak az összegnek, amit eddig maximum fizettem egy hónapban, és két hétig használva se volt a gáz, alacsonyra volt kapcsolva. Sehogy se értem ezt.
2015. febr. 2. 15:52
 9/17 anonim válasza:
Még annyi: "dikt", vagy "becs" áll a számlán? Ha "becs", akkor a tulaj nem diktált (időben), és a becslés meg túlszaladt a fogyasztáson.
2015. febr. 2. 15:53
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, egyelőre várok, max. bemegyek személyesen is pár nap múlva.
2015. febr. 2. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!