Hány köbméter gázt fogyasztasz?
Évente mennyi?
Hány fok van a házban/lakásban?
Mekkora a ház/lakás
Szigetelte-e?
Benne van melegvíz,meg a főzés?
-Évi 3000 m3 kb.
-Nappal 22, éjjel 20 fokra van állítva a thermosztát.
-116 m2
-5 cm Dryvit van kívül a 30-as Porotherm téglán.
-Igen, a melegvíz és a főzés is benne van.
900-1000 m3/év.
Nappal 21, éjjel 20 °C.
98 m2 ház.
30 éve épült, szigetelés nincs. Falazat: Részben B30, részben HB38.
Nyílászárók: ablakok régi 30 éves fa dupla ablak. Egyedül a bejárati ajtó lett cserélve pár éve mert dőlt rajta be a hideg és folyton párás volt az ajtólap.
Födém: részben fagerendás stukatúros, részben VB-gerendás-béléstestes beton födém, külön szigetelés nélkül.
Padló: pár centi beton, semmi szigeteléssel, alatta a csupasz föld. Ezen a szobákban parketta, a többi helységben járólap.
Melegvíz, főzés benne van.
Jövőre tervezem az összes nyílászáró cseréjét, a következő évben tetőcserét, utána pedig teljes szigetelést. Akkor talán még kevesebb lesz a fűtésköltség.
Kazán: 2 éves hagyományos turbós kombi gázkazán (Wolf CGG-1K).
Évente 2000 m3 környékén van a fogyasztásunk, ebben benne van a melegvíz és a főzés is.
A ház teljesen szigetelt, 10 centis grafitos lapokkal. Betonkoszorúink (és födémünk) van, ami anno ház építésénél nem lett szigetelve, így az most kapott plusz egy réteget is.
Alulról a ház teljes terjedelmében szuterén van, ott a plafonon szintén szigetelés, padláson is.
Az ablakok az utóbbi 8 évben lettek sorban kicserélve műanyag nyílászárókra, a bejárati ajtó is.
120 nm-es a lakás, nappal 21 fokunk van, éjjel 18.
4-es vagyok. A szigetelés és az utolsó két ablak + bejárati ajtó cseréje előtt nálunk is elfogyott 3000 m3 évente. Nem tudom szétválasztani az eseményeket, mert egy ősszel lett megcsináltatva két ablakunk, az ajtónk, a külső szigetelés és a padlás felől is a szigetelés, de szerintem a 3000-hez képest a 2000 igazán jó ómen. Azt megjegyezném még mellékesen, hogy a melegvízzel abszolút nem spórolunk, szóval az is rendesen meghúzza a számlánkat. Mindannyian "kádban ülősök" vagyunk a családban.
Összességében már csak egy korszerűbb és jobb hatásfokú kazánra szeretnénk beruházni, mert a jelenlegi már 20 éves szerintem simán van, a szerelő szerint megérett a cserére. Ennél többet nem tehetünk azért, hogy a gázszámlánkat minimalizáljuk, de őszintén kíváncsi vagyok ez mennyit fog még rásegíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!