Megéri hődobot tenni a kandalló fölé? Tapasztalatok?
Szia. :) kályhás vagyok. Mindenkép, de meg kell tanulni használni! He kereszt csöves hanem hosszcsöveset vegyél.
Min +30% 40% meg spórolsz!
Nekem az a problémám a mások fűtésével, hogy vettem valamilyen berendezést, most fűteni szeretnék vele, de nem megy!! Akkor jönnek a jobbnál is jobb tanácsok, mi kell még hozzá, hogy jó legyen! Nem értem, miért nem lehet valamit egyszerűen megoldani?
Ismerős fával fűtött, aztán mondván, hogy becsapták, kezébe vette a dolgot, a napelemé a jövő, felszerelték a tetőre a napkolektorokat, majd átalakítatta a villanyórát, meghozták a villanykazánt, aminek sokalta a fogyasztását, rábeszélték a légkondira, az végre szuper volt, most, hogy mentünk, megjött a fabrikett és csak remélni tudom majd lesz egy vízteres
kandalló, amiben elégeti, közben a sziesztát indítgatta, hogy meleg legyen!!!!!
Nem értem, én 40 éve fűtök egy gravitációs rendszerrel, lignitbrikettel, szenes kazánban, amit soha nem takarítottam!!!!
Most azon gondolkozom, nekem is fejleszteni kéne, legalább füstöljön, hogy ne kérdezzék, "mi sosem fűtünk?"
" Fel kell turbózni a kandallót!!!!" Még most kéne megírni, hátha nem sikerül és új házat kell építeni!!!!
Régen a kályhák füstcsövébe építettek be ilyen hőcserélőket, egy biztos volt, ennyivel többet kellett takarítani, naponta!!!
Nézzük mi a probléma? Az egyik azt írja, ha több a láng, jobban fűt a kandalló, de van egy rossz hírem, a láng inkább világít, termel egy csomó kormot, tehát ezzel felturbózni aligha lehet egy kandallót. Jó tudni, hogy a kandalló leginkább szabad kéményes, tehát a káros gázokat kár akadályozni, hogy szabadon távozzon, már csecsemő halt meg a kandalló mellett!!!!!
Régen vizezték a szenet, a kályhában lezajlott az égés, most azt mondják vizezni hülyeség, meg télen nem kísérletezik a fűtéssel!!!!!
Akkor majd nyáron visszatérek, bár eddig is ezt tettem, azt mondták hülyeség!!!!!!! DE MELEG!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!