Anyukák akik fával fűtenek? Sokan vagytok? Tapasztalatok?
Most költözünk, eddig gáz volt, viszont az új helyen kandalló lesz. Bevallom kicsit tartok tőle, de hogy miért azt megmondani nem tudom.
Mennyire veszélyes. Mennyire drága? Szeretitek?
Minden érdekel róla! Köszönöm!
a fával való fűtés a legolcsóbb, persze meg is kell dolgozni érte. Ha kimetek gyűjteni az erdőre (nálunk az erdésztől meg lehet venni x területet, és CSAKIS az elhullott fákat össze lehet gyűjteni), tizede annyiból kijön, mint a gáz, vagy a táv.
Olyan 100e körül meg lehet úszni egy szezont. Csak mindig figyelgetni, hogy mikor kell rátenni, hogy állítsd a levegőt... macera, de meg lehet szokni. Én max a látványért tennék kandallót, de nem az lenne az egyedüli fűtési lehetőség.
1. 100 ezer forint egy téli fűtési szezon???
Atyavilág, ez iszonyat sok.
Nekünk igaz nem ház, hanem gázos lakás, de 58 nm kijön egy fűtési szezonban 40 ezerből.
Nem fűtünk forróságig, csak 18-19 fokra.
Ennyi bőven elég, aludni is a legjobb ilyen hőmérsékletben.
Inkább legyen egy réteggel több ruha az emberen, mint fizessen világba a gázért.
2, ez tök szupi hogy nektek kijön de a fűtés ára függ a ház/lakás méretétől és állapotától is.
Nekünk egy tökrégi házunk van amin se szigetelés, se új ablakok (csak úgy engedi ki a meleget) és 120nm, mindezt befűteni nekünk télen fával 150 ezer és még örülhetünk is hogy ennyi. Gázzal több lenne. Ha lenne pénzünk felújítani akkor jobb lenne de nincs és eladni meg csak fillérekért lehetne.
2-es
Nem tudom, hogy mivel fűtesz,de 40 ezer havonta sem irreális! Nálunk sincs 18 foknál több, de havi 40 ezer a számlánk.
5ös, nálunk is ilyen a helyzet, ahova most költözünk. 90 éves házikó, tégla. 1 milláért vettük, eddig fél millát költöttünk rá ( kád, wc, bojler stb) sajnos az ablakok csak jövő hónapban lesznek lecserélve, az ajtó meg kitudja mikor... Szóval akkor nekem is elég sokat kell majd fűtenem? :/
Egyébként én sem fűtöttem a gázzal forróságig, max 22 fok. 3 gyerek mellett kell annyi, főleg hogy a fiam tavaly télen még csak pár hónapos volt. De ez a 40 ez tényleg nagyon kevés :/ Szerintem nem az egész tél volt annyi hanem havonta...
Ja, hozzáteszem hogy itt a főzés és a melegviz is gázzal megy, amire ilyenkor, amikor nem fűtök, havi 5000ret fizetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!