Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Akinek több mint 60m2-es...

Akinek több mint 60m2-es PANELlakása van, annak mennyi havonta a fűtésszámlája?

Figyelt kérdés
Mi most egy 55m2-esben élünk és nagyobba költöznénk. Kb 70m2esbe, de még ki tudja. Jelenleg 12 ezer ft körül mozog havonta a fűtés díja.
2014. nov. 19. 17:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ki mennyire szereti a meleget, és van aki spórol! Sok minden mellék tényező is van.
2014. nov. 19. 17:18
 2/14 A kérdező kommentje:
és nálatok akkor mennyi?
2014. nov. 19. 17:26
 3/14 anonim ***** válasza:
55 mr-re 12 ezer? És ezért hány fok van a lakásban?
2014. nov. 19. 17:52
 4/14 A kérdező kommentje:
nagyon jó meleg, de senki se tud válaszolni a kérdésre???
2014. nov. 19. 18:29
 5/14 anonim válasza:

túl sok mindentől függ, hogy mennyi lesz a fűrésszámla. falak szigeteltsége, nyílászárók, fűtési rendszer típusa.

Plusz, hogy ki mennyire szereti a meleget.

Nemrég utánanéztem itt pár kérdésben, hogy kinek hány fok van a szobájában. Kb a 80% 25 fölötti hőfokot írt. Mondom őrültek ezek? Ha fater begyújt a fás kazánba, én már pusztulok meg, és úgy kell kimenni lezárni a tűzteret, hogy valahogy meglegyen a 23 fok.

Ha a gázkazánt használjuk, sosem lövünk be 20-21 foknál nagyobb hőmérsékletet.

2014. nov. 19. 18:42
 6/14 anonim ***** válasza:
Ez is egyéni igény, utolsó. 20 fokban nekem jegesek az ujjaim, és pulóvert kell vennem, amikor tél van. 22 fok alatt nem érzem jól magam.
2014. nov. 19. 20:34
 7/14 A kérdező kommentje:
én vágom hogy teljesen egyedi, meg hogy függ hogy milyen a lakás szigetelése, de mivel még nem tudjuk hova megyünk, csak hogy egy nagyobb panelba ezért nem érdekelnek a részletek. de még mindig senki nem válaszolt a kérdésre:(
2014. nov. 20. 09:31
 8/14 anonim ***** válasza:

pl. azt sem írod, melyik város.

nekem szegeden van egy 50m2 panelom, az is 12 körül van. de amilyenek a távhősök... múlt hónapban 76 forintról jött számla, most 25ezerről.

szóval függ a várostól is, és ahogy előttem írták, a lakás állapotától! de szerintem 14-15 ezer lehet, mert az a 15m2 nem olyan sok pluszban.

2014. nov. 20. 09:51
 9/14 anonim ***** válasza:

ja és akinél távhő van, az hogy tud spórolni? levettük a fűtést TELJESEN, és az udvart fűtjük, de így is, úgy is ugyanannyi a fizetendő összeg.... szigetelt, ablakcserés panel.

(bele se merek gondolni, mennyi lehet ott, ahol még nem volt felújítás...)

2014. nov. 20. 09:52
 10/14 anonim ***** válasza:

63m2, szélső, szigeteletlen, régi ablakokkal. 3m2 meleg vízzel nyáron 6-7 ezer között, fűtési szezonban 25-30 között. 23-24 fokot tartunk.

Tavaly 29 ezret fizettünk szezonban, de 35 ezerrel többet fizettünk, mint amennyit használtunk. Előtte 25 ezret fizettünk szezonban, de 60 ezret rá kellett fizetni az elszámolás után. Így változtatják minden évben maguktól. Ha rá kellett fizetni, akkor picit emelnek a havi számlán következő szezonra, ha visszakaptunk, akkor csökkentenek rajta. Amikor rá kellett fizetni az mondjuk hidegebb tél is volt, de a lakás sem volt még így berendezve, egy féli üres lakást azért nehezebb felfűteni és olyan hőfokon tartani. Amúgy szerintem egyáltalán nem sok ez a számla, úgy nézve, hogy szélső is, szigeteletlen is, és milyen meleget csinálunk.

2014. nov. 20. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!