Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi fa szükséges egy 50...

Pogi86 kérdése:

Mennyi fa szükséges egy 50 négyzetméteres ház fűtéséhez?

Figyelt kérdés

Mennyi tűzifát vagy szenet vegyek télire? A ház kívülről szigetelt, 2 kályhával van megoldva a fűtése.

A válaszokat előre is köszönöm

2014. szept. 30. 08:16
 1/10 anonim ***** válasza:

Van-e olyan helyed, ahová be tudod tárolni a fát, hogy ne érje nedvesség? És hány fokot szeretnél a házban, 20-at, vagy 24-et? És pénzed van-e bőven?

Ha van pénzed is és helyed is, akkor én 100 mázsa száraz keményfát vennék [én az akácot szeretem] és ami megmarad, jó lesz jövőre.

Amúgy tapasztalatból azt mondom, hogy a légszáraznak árult fa is jó nedves még, egy év fedett helyen való száradás csodákat tesz vele. Mondjuk nekem bőven van helyem a fát tárolni.

2014. szept. 30. 12:39
 2/10 A kérdező kommentje:

Szia!

21°C-ot szeretnék a házban. Helyem van a fa tárolására és pénz is akad. :)

A nagyobb probléma abból adódik, hogy kb. 1 hónap múlva költözünk családi házba és már nincs idő, hogy a fa kiszáradjon...

Lehet, hogy erre a télre jobb lenne más fűtőanyag után néznem? Vagy kaphatok szárított fát?

A 100 mázsát sokallom. Tudom, azt mondják, hogy nem baj, ha marad, mert jó lesz később is...

2014. szept. 30. 13:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy, mennyire szigetelt. Van, aki 5 centit tesz rá, van, aki 20-at... Nálunk csak 16 centi van, de grafitos polisztirol. Rendesen szigetelt a tető és a padló is?
2014. szept. 30. 15:59
 4/10 A kérdező kommentje:
10 cm a szigetelés a házon. A tető és a padló is megfelelően szigetelt. Kicsit számolgattam és olyan 30-40 mázsára jött ki.
2014. szept. 30. 21:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Nálam éjszaka gáz megy (kb. éjféltől vagy kicsit későbbtől 6-ig), ha csak fa lenne, akkor a 110 nm-re kb. 70-80 mázsa kellene.
2014. szept. 30. 22:38
 6/10 anonim válasza:
Nekünk a kalodás fa jött be, de annak is utána kell dolgozni. Kell még hasítani mindegyik fán. Vízteres kandallóval a 170 m2 / fsz+tetőtér/ a tavalyi enyhe télen 7 kaloda fogyott el. /7*1.7 m3/. A házban 21 fok .volt átlagban, műanyag ablakokkal.
2014. okt. 2. 06:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Vegyél 50-60 mázsa akácfát. Az akáccal, ha nedves is be tudsz gyújtani, legfeljebb az elején kicsit jobban füstöl. És persze , ha nedves, akkor nincs akkora fűtőértéke, mert a fejlődő hő egy része a nedvesség elforralásához és kéményen való kieregetéséhez kell...

Ha nagy és hosszú tél lesz, sok -10 alatti éjszakával, lehet, hogy március végére elfogysz...

De, ha enyhe tél lesz, illetve klasszul kivitelezett a szigetelésed, akkor még marad is belőle.

2014. okt. 3. 09:46
 8/10 anonim ***** válasza:
35-40 mázsa semmire nem lesz elég. A mi házunk szintén jól szigetelt, ezért elegendő 2-3 naponta fűteni a 23-24 fokhoz, de így is elmegy simán 130 mázsa körül. Igaz dupla akkora a terület, mint a tiétek. Tehát egy 60-70 mázsa mindenképp kell, de ez is csak akkor elég, ha elegendő 2-3 naponta, esténként begyújtanod.
2014. okt. 6. 20:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, utolsó vagyok: és ha kandallód van, az még inkább eszi a fát. Nekem is van, napi 1 mázsa simán eltűnik benne, ha használom.
2014. okt. 6. 20:23
 10/10 greekfan válasza:
mivan? bazzeg ha neki ilyen paraméterek mellett nem elég 50 mázsa fa akkor le... magam. mi 100 nm-tert nyomunk fával, úgy, hogy nincs szigetelés és aki itthon van az enyhén is gazdaságtalanul tüzel. az akácot meg hagyjuk. a fatolvajok fája, mert ég vizesen. másrészről egy rakat szar. tölgy, bükk, brikett ha más nincs.
2014. okt. 30. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!