46 négyzetméteres lakáshoz nem sok 10ezer ft közösköltség?
majdnem kétszáz lakás van egy tömbként ehez 2 lifttel, nem hiszem hogy ennyit elvenne - ráadásul nem értem a földszinti lakóknak miért kell a liftbe is fizetni mikor a büdös életbe nem tesszük be a lábunk.
a folyosón dohányzást csak azért említettem mert azt is a gondnok brancs csinálja csak, és teljesen biztos vagyok benne hogy a pénzt meg elteszik, mert mindig arról szól a fáma hogy nincs pénze a háznak (még a kapuzárat megjavíttatni sem). havi kétmillió közösköltségből?
Soknak tartom én is. Van-e felszerelt víz-mérőóra a lakásotokban? A házban hányan tartoznak a közös költséggel? A lakásokban mérik a fűtést? A ház hány embert tart el a közös képviselőn kívül? A házzal kapcsolatos kimutatásokat megkapjátok 3 havonta?
Nálunk az is előfordult,hogy lépcsőházban lévő világításra kötötték a lakás áramfogyasztását. Ha valaki a közös költséggel elmarad az rendszerint tartozik a közműveknek is.Jó lenne ha utánanéznél a dolgoknak mert az "egyetemleges felelősségvállalás" keretén belül nem tisztázódott a magántulajdon!
Soknak tartom én is. Van-e felszerelt víz-mérőóra a lakásotokban? A házban hányan tartoznak a közös költséggel? A lakásokban mérik a fűtést? A ház hány embert tart el a közös képviselőn kívül? A házzal kapcsolatos kimutatásokat megkapjátok 3 havonta?
Nálunk az is előfordult,hogy lépcsőházban lévő világításra kötötték a lakás áramfogyasztását. Ha valaki a közös költséggel elmarad az rendszerint tartozik a közműveknek is.Jó lenne ha utánanéznél a dolgoknak mert az "egyetemleges felelősségvállalás" keretén belül nem tisztázódott a magántulajdon!
van vízóránk, a fűtést is mérik. a közösköltség semmit nem tartalmaz a szemét díjon kívül. külön fizetjük a vizet, villanyt, gázt, fűtést. kimutatást pedig soha nem kaptunk semilyet. azt nem tudom hogy kinek van elmaradása, nem ismerek itt senkit, de ha tegyükfel a ház negyedének lenne még akkor sem tudom hova tűnik másfél millió havonta.
"van vízóránk, a fűtést is mérik. a közösköltség semmit nem tartalmaz a szemét díjon kívül. külön fizetjük a vizet, villanyt, gázt, fűtést. kimutatást pedig soha nem kaptunk semilyet. azt nem tudom hogy kinek van elmaradása, nem ismerek itt senkit, de ha tegyükfel a ház negyedének lenne még akkor sem tudom hova tűnik másfél millió havonta."
Ha nem közös képviselő akkor valami megbízott cégnek kell intéznie a ház ügyeit és a lakókat érintő elszámolásokat meg kellene kapnotok 3 havonta.Látható helyen ki kell rakni a nevet,címet,telephelyét annak aki a ház ügyeit intézi. Akár faliújságon is meg kell jelentetni. Akár személyesen is megkérheted ha tudod,hogy kitől lehetne. Társasházi szerződésben rögzíteni kellett azokat a dolgokat amiket reklamálsz.
Tömbház esetén a fűtést, a tömbházban külön helyiségben lévő,a fűtés melegét biztosító szolgáltató mérőórájáról olvassák le a fogyasztást ami után fizetik a közös költséget. A szolgáltató mérőóráját mindig egész számra igazítják attól függetlenül,hogy mi folyt be a házba. Ha a távfűtő műveknél vagytok akkor a fűtés számlátokba beleszámolják pluszként a meleg vizet. A házban mindenki megvehette a lakását? Ha nem akkor a meglévő önkormányzati lakástulajdonosokon keresztül az önkormányzatnál is tudnál érdeklődni.A liftes házakban igen drága a lift kötelező és nem kötelező karbantartása. Amikor befizetitek a szemétdíjat a közös költségbe akkor nekik küldeniük kellett elszámolást a műveletről valamint azt is milyen cég nevére kerül a befizetés és eszerint utána nézni a dolgoknak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!