Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 46 négyzetméteres lakáshoz...

46 négyzetméteres lakáshoz nem sok 10ezer ft közösköltség?

Figyelt kérdés
10 emeletes panelban lakunk, a földszinten. havi 10ezret kell kiperkálnunk közösköltségre. csak én sokallom? és még normálisan fel sem takarítanak a közös területen, de cserébe telebagózzák a bejáratot ezáltal a folyosó is olyan szagú.. a kapu zárja pedig folyton rossz, nem képesek megjavíttatni.

2014. márc. 22. 22:22
1 2
 11/15 anonim válasza:
nekem 6000 forint szemettel takaritassal meg ilyesmikkel egyutt. pedig 10 emeletes panelrol van szo egesz kulturalt kornyezetben. kezdem szerencsesnek erezni magam :D mondjuk gondolom az se mindegy hogy bp belvarosaban vagy, vagy videken. az en esetem pecs kertvaros, de nalunk a 4 emeleteseknek kb 3-4e a kozos koltseg, a10esekbe 6-7e korul van
2014. okt. 4. 11:54
 12/15 anonim ***** válasza:
Valahol egyszer olvastam, hogy a fsz-i lakásoknak nem kell fizetni a lift kts-eit. Utána kellene nézni, hol van szabályozva. Pl. van fórum a közös képviselőknek.
2015. jún. 8. 12:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"Valahol egyszer olvastam, hogy a fsz-i lakásoknak nem kell fizetni a lift kts-eit"

Én is hallottam olyanról aki már látott ilyet.

Nos a lift közös szerkezet, alapesetben a - társasházi törvény szerint (mivel nem írta T.Kérdező, hogy társasház vagy szövetkezet ezt csak saccoltam) - a tulajdonosoknak a tulajdoni hányaduk (Alapító Okirat) alapján kell fizetniük a közös(!) költségeket.

Ettől eltérni (törvényesen) csak az SzMSz (Szervezeti és Működési Szabályzat) szerint lehet.

Amit írtál 10.000,-Ft/46m2 sok, de nem kirívóan sok közös költség.

"van vízóránk, a fűtést is mérik. a közösköltség semmit nem tartalmaz a szemét díjon kívül. külön fizetjük a vizet, villanyt, gázt, fűtést."

Az elmondásod alapján a közös költség tartalmazza a szemétszállítást, a közös vizet, közös villanyt, műszaki biztonsági díjakat, a lift üzemeltetését, és

nem írtad, de gondolom van:

- közös képviseleti díjat,

- társasházi biztosítás díját,

- felújítási alapot,

- esetleges Lakás takarékpénztári megtakarítást (jó ha van)

Szintén nem írtad, hogy volt e "panelprogram", nyílászáró csere, homlokzatfelújítás, ha ezek voltak akkor lehetséges, hogy ezek részben hitelből valósultak meg és ezek törlesztőjét is tartalmazza.

"kimutatást pedig soha nem kaptunk semilyet."

Ha társasház a közös képviselő köteles minden év május 31-ig beszámoló közgyűlést összehívni amire mindenki meghívót kell, hogy kapjon (a meghívó tartalmazza az előző évi beszámolót és a jövő évi tervet)

"azt nem tudom hogy kinek van elmaradása"

Sajnos a tartozóktól függetlenül a háznak üzemelnie kell, a számlákat fizetni kell.

A behajtásnak is vannak költségei és nem egyszerű odáig eljutni, hogy a végrehajtásból pénz is legyen.

Javaslom keresd meg a közös képviselőt és kérj tőle tájékoztatást.

A vagdalkozó hozzászólóknak, javaslom hogy gondolkozzanak, mielőtt hülyeséget írnak.

2015. jún. 8. 14:27
 14/15 anonim ***** válasza:
nálunk tízlakásos házban most emeltek 13 ezerről 19 ezerre... előtte 60 lakásosban laktam, érdekes módon ott 6600 Ft volt a közös költség. Mindenütt külön vízóránk volt!!! Külön egyedi gázfűtés!!! Mi kerül ennyibe?! Az eltérés a legdurvább. Nem látom indokát.
2016. ápr. 15. 12:18
 15/15 anonim válasza:
Vidéki tégla lakás (nem felújított), havi 11 ezer. Szemétszállítás és takarítás van benne. Néha én takarítom mások mocskát a lépcsőházban (35F), mert zavar az eldobott csikk, zsebkendő stb. Egyszer nem volt világítás a szintünkön 4 héten keresztül (egy szint 3 lakás, egy izzó). Vettem bele egy izzót és kicseréltem magam (albérlet, 1 éve vagyunk itt).
2016. máj. 9. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!