50 négyzetméteres panellakás hangszigetelése mennyibe kerülne? Megéri egyáltalán?
Most vettük a lakást, és hát a szomszéd mindig zsákbamacska... Kikaptam egy skizofrén k*rvát, aki most is úgy üvölt, hogy minden szavát tisztán hallom, pedig a konyhában van, én meg a hálóban... Most volt egy csendes hetünk, amikor arra gondoltam, 5 év múlva úgyis eladhatom a lakást, így fölösleges energiát feccölni a szigetelésbe, de amikor hulla fáradtan hazaérek, szembesülök azzal, hogy még millió dolgom van, de ettől a nyomoréktól még aludni se tudok, akkor úgy érzem, muszáj nekifogni. Szóval azt, hogy megéri-e, olyan tekintetben értem, hogy mennyire tompítja a hangokat? Mert sztem ezt a rikácsolást semmi nem képes elnyomni... és akkor meg nem fektetek bele fél millió forintot...
Bármilyen javaslatot nagyon szívesen fogadok. Köszi.
Stúdiókat ház a házban elven építenek - keress rá érdekesség képen. Sajnos csak az az egyetlen tökéletes megoldás.
Kielégítő eredményt, utólag nem lehet ennyiért elérni.
Gipszkartonból elég tűrhető hatékonyságú hangszigetelő előtétfalat lehet remekelni. A költsége festés nélkül kicsivel 3000.-/m2 felett van anyaggal, munkával. Nem tudom, hány m2-ről lenne szó, de a bekerülési költséget én elosztanám 60-nal (5év*12 hó),abból kiderülne, hogy havi szinten mennyibe kerülne a nyugalmam.
Vagy B verzió: felfogadsz egy albán bérkillert...:)
Nem lennél elégedett a gipszkartonos eredménnyel.
Nehéz objektíven mérni, de a szigeteléssel elért eredmény statisztikailag kevesebb, mint a természetes tolerancia, hozzászokás miatti szubjektív enyhülés.
Várj türelmesen, ha továbbra is bosszant félév múlva lépj ellene.
Az albán bérkilleres megoldás nagyon szimpatikus. :)
A tolerancia szót szerintem hagyjuk, hányingerem van már a gondolatától is. Az első reakcióm rémület volt, aztán önutálat, majd együttérzés, empátia, már-már azt éreztem, elkövetkezik a beletörődés, mire kiderült, hogy csak azért volt csönd, mert egy hétig a kórházban volt... Hála a magyar egészségügynek nem sokat ért a terápia, ugyanolyan elviselhetetlen, mint volt. Tudom, hogy elsősorban neki rossz ez az egész, de akkor a családjának kellene vmi módot találni arra, hogy ne tegye tönkre a betegségével mások életét is...
Sajnos nem ilyen extrém viszonyokhoz gyártják a kommersz hangszigetelő anyagokat.
Garantált technológia sincs.
Ezért sajnos csak drága kísérletezés lenne a próbálkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!