Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy tudnék faragni a havi...

Hogy tudnék faragni a havi kiadásainkból?

Figyelt kérdés
2en élünk a vőlegényemmel, és havonta kb. 230 ezer forint megy el. Ez rengeteg pénz, pedig nem veszünk valami extra dolgokat, még kaját sem valami drágát. Nem is értem. Hogy tudnék ebből lefaragni kicsit?

2014. szept. 1. 16:37
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Valóban kell a teljes lista, de hirtelen ötlet: "kantin, ha nincs időd főzni", ezt érdemes előre megtervezni, és ebédszállítóktól szépen hetente rendelni, nem pedig hirtelen egy pizzát és hasonlók, mindjárt olcsóbban és egészségesebben kijöttök. Emlékeztetőkre az okostelefont használni (nyilván van benne naptár, teendő-kezelő, emlékeztető-funkció).

A 60-as kaja, ha napi 1.000/fő-re jön ki, akkor az nagyon jó, ennél olcsóbban csak egészségtelenül lehet táplálkozni, ami pedig ugye megbosszulja magát, bár még ennyiért is könnyű egészségtelenül enni, kérdés, pontosan mit (v)esztek ennyiért. Történetesen sok zöldséggel és kevés hússal nagyon gazdaságosan, mégis egészségesen megoldható a napi táplálkozás, valójában a lakosság nagy része túl sokat eszik (mert nem táplálót vagy túl sok fehérjét, viszont drágát/drágán).

Ami még tipikus: a net és telefon valóban a leggazdaságosabb tarifa/csomag/szolgáltató...? Érdemes flottának utánanézni, akár szolgáltatót is váltani, két főnél akár többezer forint is megmaradhat. Én pl. 8 Ft/percért beszélek, 1200-ért mobilnetezek 1 GB kvótával, de ez flotta, mindenesetre lehet hasonló ajánlatokat találni

Ezenkívül biztos vagyok benne, hogy valójában szórjátok a pénzt, csak nem vagytok tudatában, tehát szükségesnek érzitek azokat a dolgokat, azokat a kiadásokat, amik valójában nem szükségesek, csak a Ti fejetekben az. Ez is tipikus jelenség. :) (Ezen alapul az a mondás is, hogy "Mindenki a saját szintjén nyomorog.")

A teljes lista nagyon segít, és keressetek rá a Cash Flow táblázatra, azt hiszem így hívják, ezzel nagyon jól menedzselni lehet a havi költést. Talán app is létezik rá mindenféle mobil oprendszerre.

Hajrá, és sok boldogságot!! :)))

2014. szept. 1. 17:08
 12/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, az utolsó különösen nagyon hasznos volt. :) így kimondva egyébként, hogy 1000/nap/fő a kajára, ez így abszolút nem tűnik soknak, sőt, inkább kevésnek. Főleg úgy, hogy ebben benne van a reggeli -ebéd -vacsora.

Akik írták, hogy ezt a felére lehet csökkenteni, ők hogy csinálják? Mit szoktatok enni, hogy egy felnőtt ember napi 3x-i étkezése kijön 500 Ft-ból?

2014. szept. 1. 17:32
 13/29 anonim ***** válasza:
48%
Majd irok gépről
2014. szept. 1. 17:39
 14/29 anonim válasza:

[link]

Én ezt ajánlom ha okostelefonotok van, Android.

Wallet nevű alkalmazás a költésekre tételesen, jól testreszabható és az a bizonyos cash flow is van benne, meg két féle számlát is létrehozhattok ingyenes verziót, és megoszhatod a számlát vőlegényeddel ha neki is van (tehát ha ő is használja ugyanúgy nálad is megjelenik elvileg ha felír valami költést)

2014. szept. 1. 18:52
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Wallet mellett a Koin (magyar fejlesztés) is nagyon jó
2014. szept. 1. 19:15
 16/29 anonim válasza:
Ha kertes házban laktok, esetleg a gyümölcsöt és zöldséget otthon is meg tudod termeli és úgy olcsóbb.
2014. szept. 1. 19:31
 17/29 A kérdező kommentje:
Hát sajnos nincs kertünk, pedig én szívesen termelnék. :)
2014. szept. 1. 19:33
 18/29 anonim ***** válasza:
35%
Itt úgy látom nagyon sok mindenből le lehet faragni. Például ha kevesebbet mentek szórakozni mondjuk megpróbálnátok a szórakozásra 20000 ft helyett 10000 ft-ot költeni legfeljebb kevesebbet mentek el szórakozni de nem haltok bele. A rezsin is sokat lehet spórolni például kevesebbet telefonálsz, energiatakarékos izzót veszel, télen pedig lejeb csavarod a fűtés ha meg kicsit fázol felveszel egy pulóvert. A vízzel úgy spórolhatsz ha megpróbálsz minél kevesebb ideig zuhanyozni. A tisztítószerekkel úgy spórolhatsz, hogy nem veszel meg mindenféle takarítószert amit meglátsz a bolt polcain. Azt viszont jól teszed, hogy kettőtökre ételt rendelsz így sokkal olcsóbban megússzátok mint a fűtést. Remélem segítettem :)
2014. szept. 1. 19:55
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó vagyok a főzést :)
2014. szept. 1. 19:56
 20/29 anonim válasza:
Ha esetleg többet keresnétek akkor nem tűnne olyan soknak. :)
2014. szept. 1. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!